Прочитај ми чланак

ПОКЛОНИЛИ СЕ ХЕРОЈИМА Кошаркаши Србије се дружили са јунацима с Кошара

0

Кошаркаши Србије и јунаци са Кошара заједно полазали шта значи љубав према отаџбини

Селектор Александар Ђорђевић је одлучио да слободно вече на припремама, уместо у кафићима његови играчи проведу на другачији начин.

Foto: Printscreen/Facebook/Србство

Наиме, селектор је у конгресној сали хотела окупио ратне ветеране, старешине, родитеље палих бораца, припаднике безбедоносних снага и студената са Приштинског универзитета и заједно са њима организовао свечану Академију у част хероја са Кошара и Паштрика.

Комплетна репрезентација је присуствовала дружењу са јунацима са Кошара од којих су између осталог могли најбоље да чују шта то значи љубав према отаџбини и како се то бори за њу. Начин на који су реаговали момци који ће се сигурно борити за једно од највећих светских одличја на кошаркашкој смотри показује да је сваки од њих 15 достојан грба и дреса који носи.

Лажи и глуме у емоцијама нема, а емотивна сведочења наших бораца који су пре 20 година крвљу цртали границу су била прави показатељ тога.

Искреност слектора и момака који су нас толико пута обрадовали је печатирана на крају вечери, када је Предраг Даниловић уручио дрес Србије пуковнику Шљиваначнину у име целе репрезентације.

Након, дружења пуковник Димчевски, иначе командујући у рејону Кошаре је са великом емоцијом и поносом рекао:

– Изузетно су се заинтересовали за све. Поставили су толико питања. Сигурно је да је велика ствар за све породице које су дале све најбоље што су имале током ове битке, своје синове и мужеве, када се за њихову причу заинтересују наше спортске звезде. Било је веома емотивно. Они су победници и борци и сигурно смо их додатно мотивисали да се са још више жеље супротставе свим ривалима. Веома ми је драго што се све више младих људи интересује за оно што се дешавало на Кошарама и Паштрику и да млади који те 1999. нису ни били рођени сада знају шта је истина.

Ово је некима, на први поглед не толико круцијална ствар али је у ствари толико битан корак који нам даје наду и веру да прави хероји никада нису и никада неће изумрети. Српски хероји у миру, били су најбоља подршка херојима у рату као и обрнуто. Ови момци су показали какви треба да буду сви они који на срцу носе овај свети грб.