Прочитај ми чланак

„Погледајте кога је Ђоковић побеђивао у Гренд слем финалима“

0

Бивши аустралијски тенисер Пет Кеш говорио је о "једној шанси" Роџера Федерера и начину на који је Новак Ђоковић долазио до Гренд слем трофеја.

Федерер је на Аустралијан опену изгубио у полуфиналу од Новака Ђоковића, који је на крају освојио титулу, осму у Мелбурну.

AP Photo

Кеш, који је 1987. освојио Вимблдон, верује да Федерер може да освоји још један Вимблдон, којих за сада има осам.

„Федерер има шансу – вероватно само још једну праву шансу – да освоји још једну титулу на Вимблдону. Верујем да је он и даље међу најбољима на трави, и даље је довољно добар“, рекао је Кеш за „ББЦ Радио 5“.

Педесетчетворогодишњи Аустарлијанац каже да није све у квалитету.

„Свака мања повреда или корак уназад за старије играче су огроман проблем. Сваки турнир је другачији и зависи од тога шта се деси пре мечева и повреда“, додаје Кеш.

Он је прокоментарисао и ГОАТ борбу, коју би могао да одлучи број освојених Гренд слем титула (Федерер 20, Надал 19, Ђоковић 17).

„Погледајте кога је Ђоковић побеђивао у финалима. Победио је Цонгу и Андерсона, али је углавном побеђивао Марија, Надала и Федерера. Мање-више је само њих и побеђивао и то је изузетан начин да накупите Гренд слем титуле. О њиховим успесима морате да причате појединачно и веома је тешко одлучити се за највећег свих времена“, јасан је Кеш.