Прочитај ми чланак

Побуна у Барселони због смањења плата – играчи прете отказима

0

Челници Барселоне разговарали су са капитенима фудбалског, кошаркашког и рукометног тима у вези са смањењем плата током ванредног стања због коронавируса.

Кошаркашку секцију, чији је тренер Светислав Пешић, представљао је 33-годишњи хрватски центар Анте Томић који је са својим замеником Пауом Рибасом разговарао с генералним директором клуба.

Међутим, састанак није најбоље прошао. Каталонски Мундо Депортиво пише да је дошло до мимоилажења у ставовима између играча и управе те да шпанском великану прети распад.

Паркер би да се француска лига заврши, али није сигуран за Евролигу
Бивши играч Барсе и садашњи генерални директор Наћо Родригуес састао се с Томићем и Рибасом како би им предложио драстично смањење плата до краја сезоне од чак 70 одсто важећег уговора.

Након састанка Томић и Рибас су разговарали са осталим играчима и пренели им шта клуб од њих тражи.

Новинар Мундо Депортива Хосе Игнасио Угует тврди да је предлог управе разбеснео велики део играча. Неки од њих су поручили да ће затражити раскид уговора ако предлог буде прихваћен.

Шпански дневник пише да је клуб дао рок до среде да се изјасне око ове теме како би нове мере могле ступити на снагу у наредних 48 сати.

Барселона је ове сезоне уложила у кошаркашки тим рекордних 50 милиона евра, између осталих, стигла је НБА звезда Никола Миротић.

„Барселона сада не прима никакве приходе па је управа присиљена да донесе ову меру. Плата ће се смањити само професионалним спортистима, али не и осталим запосленима у клубу“, рекао је извор из клуба новинару Мундо Депортива.

Првенства су заустављена до даљњег па нема прихода од улазница и ТВ права, а затворени су и Барселонин музеј, најпосећенији у Каталонији, као и продавнице дресова и сувенира.

Пандемија коронавируса је све већа у Шпанији, заражено је више од 40.000 људи, а умрло скоро 3.000, чиме је ова земља после Италије најпогођенија у Европи, а четврта у свету.

Бројне компаније у Каталонији, али и челој Шпанији, најавиле су бројна отпуштања док је 47.000.000 људи у кућној изолацији.

Шпанија је забранила улазак у земљу страним туристима, затворени су хотели, хостели и плаже.