Прочитај ми чланак

Пинто забранио реч титула!

0

pinto

(Вечерње Новости)
Од доласка Рикарда Са Пинта заостатак Црвене звезде за Партизаном смањио се са 11 на седам бодова, захваљујући пре свега везаним киксевима лидера.

Расположење међу навијачима црвено-белих полако се мења и рађа се нада да борба за круну ипак још није завршена. Међутим, стручњак из Португала очигледно је забранио да се на „Маракани“ изговара реч – титула.

– Мислимо само о нашој игри и о наредном противнику. Идемо утакмицу по утакмицу, фокусирани смо само на то да освојимо три бода против Смедерева – одговорио је Пинто на питање да ли се Звезда после два ремија вечитог ривала вратила у трку.

И други покушај да се од младог тренера извуче бар нека реч о борби за титулу завршен је без успеха. И на питање да ли је смањење разлике утицало на подизање морала његове екипе и лакше фокусирање на оно што предстоји, Пинто је одговорио дословце на исти начин као и на претходно.

Колико жели да сачува мир у главама својих фудбалера јасно је показало и упозорење које им је упутио пред недељни дуел с последњепласираним Смедеревом.

– Наш тим је добар, имамо самопоуздање, али се после две победе у ваздуху осећа као да би свашта могло да се догоди и зато тражим максималну концентрацију. Не смемо да се опуштамо, захтевам да будемо потпуно фокусирани, јер морамо да добијемо и овај меч.

Пинто је подвукао колико је важно да екипа има победнички менталитет и да у сваки меч улази с размишљањем да освоји три бода. У том приступу се неће ништа променити ни пред Смедерево, а Звездин тренер указује и на потенцијалне замке против аутсајдера.

– Имам осећај да би Смедерево могло да буде тежак противник. Не само зато што су променили тренера, већ и из разлога што су им бодови хитно потребни у борби за опстанак. Такође, имамо информације да је због свакодневне кише њихов терен у лошем стању, што ће нам још више отежати задатак – рекао је Рикардо Са Пинто.

СМЕДЕРЕВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

ГРАДСКИ стадион у Смедереву. Почетак у 15.00 (Арена спорт 1). Судија: Новак Симовић (Ловћенац).

СМЕДЕРЕВО: М. Живковић – Божовић, Омега, Опанчина, Атанасковић – Ристић, Чукић, Д. Живковић, Драгосављевић – Вељовић, Сикимић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић – Вешовић, Микић, Спајић, Младеновић – Милијаш, Гаридо – Лазовић, Каду, Милуновић – Дауда.