Прочитај ми чланак

ПИКСИ ПРЕЛОМИО: Ово је састав Србије за меч са Швајцарском

0

Фудбалска репрезентација Србије игра одлучујући меч за пласман у осмину финала Светског првенства у Катару против селекције Швајцарске вечерас од 20 часова.

Било је протеклих дана од ремија са Камеруном (3:3) јако турбулентно, што у српској јавности, што у табору „орлова“.

Foto: Printscreen

Није могао Драган Стојковић Пикси да рачуна на све расположиве снаге од почетка турнира, али је дошло време да Србија заигра прави нападачки фудбал који је играла у последње време.

У претходних годину и по дана колико је Пикси селектор, Србија је углавном боље, најбоље партије пружала када је играла са двојицом класичних нападача. На Мундијалу у Катару Пикси је, ако је судити по његовим речима, силом прилика одустао од тог система и пребацио се на једног шпица и два полушпица. На то је утицала повреда Влаховића, а изгледа да Јовић није убедио селектора да заслужује прилику у прве две утакмице.

Сада када је Влаховић најзад довољно спреман да може да буде стартер, сви су наговештаји да ће Стојковић да заоштри напад и нареди фронтални напад на швајцарски бедем.

У дефанзиви неће бити промена. Вања Милинковић Савић је можда најсветлија тачка у обе претходне утакмице и његова позиција на голу је сигурна. Ни тројица централних дефанзиваца се неће променити. Никола Миленковић ће добити прилику за поправни у односу на меч са Камеруном, док су се Милош Вељковић и Страхиња Павловић у довољној мери опоравили да заузму место у првих 11.

Уз десну аут-линију спринтаће Андрија Живковић. На левом боку биће Филип Костић, који се није прославио против Камеруна, мало је било од њега употребљивих лопти, али ако заигра како уме, Швајцарци ће имати паклено тежак посао да га зауставе.

Сергеј Милинковић-Савић ће се повући једну линију иза и дејствоваће из срца терена. Питање је само да ли ће уз њега бити нешто дефанзивнији Немања Гудељ, да чува Сергеју леђа или офанзивнији Саша Лукић. Место „десетке“ је резервисано за Душана Тадића.

И у шпицу ударни тандем орлова Александар Митровић – Душан Влаховић. Обојица уздрмани повредама. Имаће против Швајцарске прилику да први пут заједно стартују на Мундијалу.

Тако да би састав Србије за Швајцарску требало да чине: В. Милинковић Савић – Миленковић, Вељковић, Павловић – Живковић, С. Милинковић Савић, Лукић, Костић – Тадић – Влаховић, Митровић.