Прочитај ми чланак

„Пикси кривицу свалио на играче, они му окренули леђа“

0

Легендарни фудбалер Хајдука из Сплита и бивши репрезентативац Југлаславије Зоран Вујовић прокоментарисао је неуспех Србије на Светском првенству у Катару.

Како је истакао, Срби ни у ком погледу нису били спремни за Мундијал.

– Свако од нас има очекивања и то је логично и људски. Од њиховог очекивања једино је то остало. Они ни у глави, ни технички, ни тактички нису били спремни за ово такмичење. Натписи како су „скакали“ један другом по женама, да ли је то требало да процури у јавност? Осим тога, имају јако слабу одбрану. Нису заслужили. Када желите другоме да му крава цркне, односно да изгуби утакмицу, то се враћа на неки начин. Они су пуно почели да се баве тиме. Пустимо политику политичарима, пустимо рат генералима… Стварају јако лошу енергију која их лично разара – рекао је Вујовић.

Са селектором Србије Драганом Стојковићем Пиксијем био је саиграч у репрезентацији Југославије, али му се није допао његов наступ у Катару.

– Мислим да је репрезентација Хрватске ушла у турнир чистих глава за разлику од Србије. Имамо изражен тај патриотски набој. Играмо кад је најтеже, што репрезентацију Хрватске разликује од репрезентације Србије. Ми имамо једног тренера који је јако понизан, респектује сваког. Са друге стране, Пикси ми је био драг као играч и знамо се, међутим, није ми се свидело његово понашање на клупи кад псује – знамо већ шта, а онда комплетну кривицу пребацује на играче. То је најгора ствар коју један тренер себи може да допусти. Мислим да су му на неки начин играчи и окренули леђа. Те споредне ствари их коче – закључио је Вујовић.