Прочитај ми чланак

Пикси: Хоћете рат? Имаћете га!

0

Бивши председник Црвене звезде Драган Стојковић тврди да се против њега у Србији води оркестрирана кампања. Пикси из Јапана поручује да у време његовог председниковања није направљен највећи дуг, за шта га терети Радна група.

Стојковићу приписују да је недомаћински пословао, имао годишњи буџет од 25,5 милиона евра, стварао астрономске трошкове за телефон, путовања, аутомобиле, репрезентацију…

– Мислим да је мало тих 10 милиона дуга које ми стављају на леђа. Што не ставе свих 60?! Оркестрирана и прљава кампања води се против мене. Никада нећу дозволити да ми се тако каљају име и углед. Могао бих мушки да их извређам, али то ми не приличи. Причају тешке будалаштине, али тако више неће моћи – у даху је изговорио Стојковић (47) за Курир, па наставио:

– Ако хоће рат, имаће га! Али, мало су се зај… за тих десет милиона евра! Не бежим од одговорности, али нећу да ми товаре дуг који нисам направио. У јануару долазим у мој Београд и тражићу од Радне групе да ми објасне неке ствари.

Адвокат Милан Вујин каже да је Драгану Стојковићу остављен клуб са 1,5 милиона евра у плусу и са играчима чија је вредност била већа од 30 милиона евра.

– Адвокат заборавља како је најурен с Маракане. Џајић је амнестиран, али нека нико други мени не ставља на терет оно што нисам урадио. Никада нисам хтео да пљујем звездаше, али ми смета што ме нападају губитници. Никада нисам узео кредит и ненаменски трошио паре. Вратио сам титулу и Европу на Маракану и они с тим не могу да се помире.

Небојша Човић: Нико није заштићен

Члан радне групе ФК Црвена звезда Небојша Човић поновио је да клуб није био у минусу када је Стојковић дошао на место председника.

– Он говори из главе, а ја оно што је на папиру. Они такође кажу да је тренутни дуг 48,4 милиона евра.

Човић потврђује да је Радна група добила писмо запослених у клубу у ком оптужују доскорашњег члана Управног одбора Горана Весића за неоправдано трошење клупских пара. У писму се спомиње да је и Весићева супруга била на платном списку Звезде као запослена у маркетингу и имала плату од 5.000 евра.

– Не занима ме до кога ће довести наша анализа о укупном дуговању. То није мој проблем. Ми ћемо утврдити како се трошило, а надлежни органи урадиће остало ако буду хтели. Што се мене тиче, нема заштићених – каже Човић за Курир.

Немам папире, жалим

Стојковић тврди да је податке о дугу клуба када је дошао у Звезду добио од људи с Маракане, а не од неке ревизорске куће.

– Мени је финансијска комисија Црвене звезде презентовала да је клуб у распаду. Рекли су ми да клуб дугује између осам и десет милиона евра. Жао ми је што немам папире, али знам да је биланс за 2005. био 10.170.000 евра, а узет је и кредит од 7.820.000 евра – казао је Пикси.

 

Терао сам криминалце

Пикси није плаћао проценте из уговора менаџерима, па тако Ћаласан сада од Звезде потражује 2,5 милиона евра, Зоран Векић око 700.000 и Аца Булић око 400.000 евра.

– Нисам плаћао, али нисам ни склапао уговоре од 50 процената менаџерима. И још нешто, веома битно. Код мене криминалци нису могли да се шетају по клубу. Због тога сам имао великих проблема – открио је Пикси.

 

(Курир)