• Почетна
  • СПОРТ
  • Пичвајз у Железнику! Искључени и Ловерњ и Вујошевић, Партизан славио без тројице (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Пичвајз у Железнику! Искључени и Ловерњ и Вујошевић, Партизан славио без тројице (ВИДЕО)

0

13992302807659 

Скандал у Железнику! Меч шестог кола Суперлиге Србије ФМП Раднички – Партизан неће се памтити ни по неизвесној завршници, ни по снажном отпору екипе Милана Гуровића, ни по победи фаворита (70:63) већ по немилим сценама које су резултирале искључењем капитена црно-белих Жофрија Ловерња, тренера екипе из Хумске Душка Вујошевића и спортског директора домаћег клуба Владана Митровића.

                                        

Они су морали да напусте поприште борбе после великог инцидента који се догодио на пет и по минута пре краја, при резултату 58:54 за госте. У кличну су се испод коша ФМП-а нашли Ловерњ и Иван Смиљанић, убрзо се придружио играч домаћих Слободан Дунђерски, касније укљчили сви играчи оба тима, а судије после вишеминутног већања решиле да искључе француског кошаркаша.

                                        

Цех гласним примедбама платио је и тренер Партизана Душко Вујошевић, после инцидента покушао је да се разрачуна са директором ФМП-а Владаном Митровићем, а ни он у том дуелу није био цвећка, па су арбитри решили и њега да пошаљу у тунел.

 

13992276616240

 

Црно-бели су имали десет поена заостатка, али су без Богдана Богдановића, Александра Павловића и Дејана Муслија (сусрет пратили у цивилу) успели да се пробуде у трећој четвртини и највише захваљујући Бертансу направе преокрет цвредан останка на другом месту табеле Суперлиге.
У саставу ФМП-а најефикаснији су били Гудурић (11) и Добрић (10), док је црно-беле до победе водио Давис Бертанс (26, 4/11 за три), а сјајну подршку је имао у лику Николе Милутинова (17, 5/9 за два).
У наредном колу, Партизан се 7. маја од 19.30 састаје са Мега Визуром у Пиониру, док ФМП гостује Црнокоси у Косјерићу.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ – ШЕСТО КОЛО
Борац МОЗЗАРТ Спорт – Металац 79:61
Црвена звезда – Црнокоса 109:68
Раднички ФМП – Партизан 63:70
19.00: Мега Визура – Раднички КГ

( Моззарт спорт )