Прочитај ми чланак

Петра би да отерају из Црне Горе – због српске тробојке?!

0

Петар Лијешевић, талентовани црногорски борац, скренуо је пажњу на себе сјајним издањима на Светском првенству, али и српском заставом од које се није одвајао, те поједини медији у Црној Гори захтевају да реагује неко из врха власти.

Лијешевић је на недавно завршеном Светском првенству освојио сребро и по повратку у Црну Гору приређен му је величанствен дочек, како на аеродрому у Голубовцима, тако и у родној Будви.

Талентованог боксера грађани су дочекали уз транспарент „Петре, ти си понос Његошеве Црне Горе“, тробојке, скандирање и песму „весели се српски роде, српски роде до слободе“.

Појединим црногорским медијима, попут портала „Аналитика.ме“, засметало је на који начин је Лијешевић прославио сребро и позвали су га да се пресели у Србију.

„Остаје само нејасно зашто Петар наступа за репрезентацију Црне Горе ако већ више воли боје друге државе… Зар није лепше да наступа за државу чија му је застава у срцу?“, наводи се на поменутом порталу.

На крају су позвали да реагују власти Црне Горе, неко из Министарства за спорт.


„Да ли ће реаговати Дирекција за спорт, Министарство под којим је спорт, држава… одговор сви знамо… Остаје нада да ће се овај млади момак ускоро преселити у државу коју воли свим срцем, да ће му то омогућити и Боксерски савез Црне Горе и Олимпијски комитет и остале надлежне асоцијације“, закључује се у тексту.

Лијешевић је од старта Светског првенства показао да зна одакле су му корени појавивши се у тренерци Црне Горе, али уз битан детаљ – на његовом лицу је доминирала застава Краљевине Црне Горе са српском тробојком и белим орлом.