Прочитај ми чланак

ПЕТА МЕДАЉА У ТОКИЈУ: Себић упуцао бронзу

0

Наш стрелац Миленко Себић остварио је велики успех на Олимпијским играма у Токију, будући да је у троставу на 50 метара освојио бронзану медаљу! На тај начин је донео пето одличје нашој земљи, после Тијане Богдановић, Милице Мандић, Дамира Микеца и баскеташа.

Миленко Себић је до бронзане медаље дошао упуцавши 448,2 круга, док је четвртопласирани Норвежанин Хег имао 438. Златну медаљу је освојио кинески такмичар Жанг (466), док је сребро отишло у руке Руса Каменског (464,2 круга).

 

Какво је то било финале – пуно успона, падова, затим и сјајних хитаца, захваљујући којима је Себић дошао до медаље.

Одлично је почело финале за нашег стрелца, будући да је најпре дошао до другог места, да би након друге серије био трећи.

Међутим, након тога је дошло до пада, па је Себић био на шестом месту. Изгледало је у тим моментима да је Србин далеко од медаље, међутим све се променило у пуцању из стајаћег положаја. Себић је искористио киксеве конкурената, па је са шестог места скочио на треће, које је у финишу и задржао, те је дошао до одличја.

Наиме, у последњој серији је Себић имао 0,7 поена више од Норвежанина Хега, противник је покушао да „скине“ нашег стрелца са победничког постоља, међутим Србин је успео и да увећа предност, па је имао 1,2 круга више у односу на ривала, што је значило да је Себић узео бронзано одличје.

Тако је Србија дошла до пете медаље на Олимпијским играма са шансом да тај салдо нарасте наредних дана, пошто су наши велики адути Ивана Шпановић, кошаркашице, одбојкашице, ватерполисти, Јована Прековић…