Прочитај ми чланак

Пеле је у децембру хоспиталозован због короне, овако је говорио о вакцинама

0

Две ћерке и унук бразилског фудбалског великана Пелеа рекли почетком децембра да је троструки победник Светског првенства хоспитализован од ради лечења респираторне инфекције погоршане КОВИД-19. Додали су тада да 82-годишњак није у непосредној опасности од смрти.

Кели и Флавија Насименто и Артур Арантес до Насименто рекли су 4. децембра ове године да ће Пеле, који је такође на хемотерапији у борби против рака, напустити болницу Алберт Ајнштајн у Сао Паулу када се потпуно опорави од респираторне инфекције.

Едсону Арантесу до Насименту, који је глобално познат као Пеле, уклоњен је тумор дебелог црева у септембру 2021. године, али ни његова породица ни болница нису рекли да ли се проширио.

Флавија Насименто је у интервјуу рекла да Пеле тек треба да има ремисију рака дебелог црева, али да сада регулише лекове са лекарима како би наставио да се бори.

Бразилски медији су такође почетком децембра објацили да Пелеова терапија против рака не функционише.

Пеле је прву Фајзер вакцину против короне примио у марту прошле године. Касније је вишеструко „бустерован“. Годинама је био званични амбасадор „Фајзера“.

Пеле је своје следбенике позвао да се вакцинишу, да перу руке и остану код куће ако је могуће, а „кад изађете, не заборавите маску и одржавајте „социјалну дистанцу“. Ово ће проћи ако мислимо једни на друге и помажемо једни другима“.

Пеле је поручио и да „морамо бити дисциплиновани да бисмо сачували животе све док не буде вакцинисано много људи“.