Прочитај ми чланак

ПАВЛОВИЋ У ЛАЦИЈУ на пет година, Партизану 5.500.000 евра и позајмица

0

Црно-бели неће добити проценте од даље продаје већ помоћ римског клуба који је играча оставио да сазрева у Хумској и помогне у походу на Лигу Европе

Дефанзивац Партизана – Страхиња Павловић одиграо је вечерас против Рада последњи меч као првотимац клуба из Хумске, а већ током сутрашњег дана постаће фудбалер Лација. Црно-бели ће од поменутог трансфера зарадити округло 5.500.000 евра, док ће млади фудбалер потписати петогодишњи уговор са римским клубом.

Званична понуда „небеско-плавих“ је стигла на сто освајача Купа Србије и – прихваћена је без размишљања, а комплетан посао ће бити закључен на сутрашњем закључном састанку све три стране.

Ипак, растанак Павловића и Партизана се још увек није примакао, јер ће фудбалер у четвртак, у квалификацијама за Лигу Европе против норвешког Молдеа, поново обући црно-бели дрес и то као позајмљен играч Лација. То је заправо део договора два клуба, по коме ће дефанзивац остати у Хумској до краја текуће сезоне и тек онда отићи у Рим и прикључити се новом клубу.

То, наравно, има и одређене нуспојаве, па ће црно-бели тако инкасирати поменуту милионску цифру, али ће остати без процената од даље продаје Павловића, баш као и у случају Николе Миленковића. Дакле, Партизан и Лацију су већ “стисли руке” у знак договора, а остало је још само да фудбалер сутра прецизира и детаље својих личних услова, односно плате која га очекује у Лацију.

Телеграф је ступио у контакт и са агентом младог дефанзивца, бившим играчем црно-белих – Звонимиром Вукићем, који потврђује да ће његов клијент постати члан Лација.

– Званична понуда Лација је стигла током јучерашњег дана и Партизан ју је прихватио, а и Стахиња Павловић, кога заступам нема ништа против да постане члан римског клуба. Имали смо још неколико опција, чак и издашнијих, али смо у заједничком договору, када смо сагледали све аспекте, одлучили да прихватимо баш ову – јасан је Звонимир Вукић.

– Ради се о врхунском клубу, који може да пружи све што је непоходно за развој младог фудбалера и зато није било двоумљења. Италија је земља коју Страхиња воли, као и Серију А и сигурни смо да ће то бити прави погодак. Такође, веома је важно и за Партизан и за њега лично што је Лацио изашао у сусрет и оставио га до краја сезоне на позајмици. Јер, не заборавимо да је у првом тиму тек неколико месеци и потребно му је још искуства у такмичењу, а много је важно и да помогне клубу да се пласира у групну фазу Лиге Европе, о томе се такође водило рачуна – истиче Звонимир Вукић.

НЕКОЛИКО ВЕЛИКАНА БИЛО У ИГРИ

Подсетимо, Павловић је у минулих неколико месеци довођен у везу са неколико европских клубова. Црно-белима су се јављали Вотфорд (8.000.000) и Ливерпул (6.000.000), као и Манчестер сити, чији скаути су неколико пута гледали играча. Ипак, препрека звана Радна дозвола је елиминисала Енглеску из из пословања.

Спекулисало се о Јувентусу, но, та понуда никада званично није стигла у Хумску, Сајер је торински клуб већ пазарио Демирала (Сасуоло), Ромера (Ђенова) и Де Лихта, па уз Кјелинија и Бонућија напросто није било простора, Са друге стране, Фјорентина још зимус у Турску послала свог главног скаута, али клуб из Фиренце овога пута није био конкурентан.

Вукић је такође одбио и два великана из Немачке, а на крају је добио позив и председника Бенфике, који би се лако договорио са Партизаном, али је самом Страхињи Павловићу понудио слабија примања и помало неодређен статус, како би компензовао улагање у обештећење. Глатко је одбијен.

Газда Лација – Клаудио Лотито је сачекао да “гужва прође”, јавио се и бацио на сто Партизану 5.000.000 евра, а Павловићу врхунске услове за даљи фудбалски развој, који крећу позајмицом из клуба у коме је одрастао, а потом и задовољавајући новац и живот у “Вечном граду”.