Прочитај ми чланак

ПАТРИОТИЗАМ НА ДЕЛУ – НОВАК ЗА СТРАНЕ МЕДИЈЕ: И смак света бих провео у Србији!

0

novak srbijaУ интеврјуу уочи старта турнира у Дубајиу Ђоковића су питали где би играо тенис да је у току последњи викенд на земљи. Најбољи тенисер света уопште нема дилему где би провео смак света…

На почетку године, Новак Ђоковић борави у градовима за које га вежу лепе успомене. У Мелбурну је подигао шести трофеј Aустралијан опена, а паузу између турнира искористио је за боравак у родном Београду. Сада следи повратак на још једно место успеха. У Дубаију је четири пута подигао чувени пехар у облику брода.

НОВAКОВ МОСТ У МЕЛБУРНУ?

НA тениском комплексу Aустралијан опена гради се мост за бициклисте и пешаке који води до „Род Лејвер арене“. Огранизатори првог гренд слема замолили су навијаче преко друштвених мрежа да дају предлоге за назив моста који ће бити готов следећег јануара, а многи фанови су гласали за име – Новак, по шестоструком шампиону Ози опена.

У интеврјуу уочи старта турнира серије 500 (22-28. фебруар), Ђоковића су питали где би играо тенис да је у току последњи викенд на земљи. Најбољи тенисер света уопште нема дилему где би провео смак света.

– Био бих у мојој Србији.

Код куће је најлепше, али обавезе зову. Пре него што се врати у Београд на меч првог кола Светске групе Дејвис купа против Казахстана, од 4. до 6. марта у „Пиониру“, Новак ће наступити у Емиратима.

Претходне две године елиминисан је у полуфиналу, односно финалу од Роџера Федерера. Швајцарац овога пута не учествује јер се опоравља од операције колена.

– Први пут сам играо у Дубаију 2007. Имао сам доста успеха у овом граду и увек се радујем повратку. Циљ ми је да останем здрав и у доброј форми.

Први носилац заиграће и у дублу са Ненадом Зимоњићем. Наш тандем полако се уиграва за Олимпијске игре у Рију. Ђоковића су питали ко му је омиљени партнер у игри парова.

– Играо сам дубл на AТП турнирима са обојицом млађе браће. То ми је био сан.

Са четири године је Новак узео рекет у руке и од тада остварује све снове.

– Обожавам тенис и никада нисам помислио да одустанем. Наравно, имам и друга интересовања у животу, пре свега што се здраве исхране тиче. На дан меча обично доручкујем воће, измиксано зелено поврће и нешто свеже од локалне хране.

Осим без рекета, Ђоковић на турнирима не би могао без још једне ствари.

– Телефон је обавезан, како бих могао да се чујем са супругом и сином ако нису са мном. Такође, увек у торби имам књигу.