Прочитај ми чланак

Патријарх Порфирије назвао Здравка Мамића у Међугорју одмах по инаугурацији!!??

0

Здравко Мамић, бивша алфа и омега Динама из Загреба, нагласио је велику радост због именовања патријарха Порфирија, а онда и открио да су се чули преко Дулета Савића, легенде Црвене звезде.

– Ја сам толико одушевљен. Десило се нешто предивно, гледао сам ТВ и гледао извештај са инаугурације где му државници и великодостојници честитају, није прошло пола сата и мислио сам „морам наћи начин да свом пријатељу Порфирију Перићу честитам“ кад ми је зазвонио телефон. Он ми се јавио на телефон. Звао ме Дуле Савић који је био поред њега, били су ту још неки заједнички пријатељи. И Порфирије ми се јавио и ја сам искористио прилику да му честитам. Рекао сам му да сам дирнут да се у тренутку свог славља и свих обавеза сетио мене. Он ми је крају рекао да ће молити за мене, а рекао је да зна где сам ја у Међугорју и да ја молим за њега – рекао је Мамић за ЕЛТА ТВ.

FOTO: YOUTUBE N1

Онда је наставио са лепим и емотивним речима о патријарху Порфирију.

– То је једна дивна прича која ће обележити мој живот сигурно, а можда и његов. Сећам се да сам га у Загребу угостио на стадиону, провео га кроз свлачионицу. Сећам се кад смо на Цвјетном тргу у Загребу уз тамбураше певали заједничке песме. Видим да је он више у седам дана учинио за љубав између српског и хрватског народа, па и свих народа на ових просторима. Палац горе за Порфирија. Он је и мој Порфирије и ја га љубим свим срцем, свим бићем и кад будем у прилици, без обзира што сам католик, нећу се либити да га посетим у Београду и одем на његово мисно славље – закључио је Мамић.