Прочитај ми чланак

Партизану додељен ‘домаћински’ арбитар

0

keli
(Спортске.нет)

Четири дана пре реванш сусрета трећег кола квалификација за ЛШ између Партизана и Лудогореца УЕФА је одредила судијску четворку која ће делити правду у Хумској. Главни арбитар Кели одликује се статистиком која га сврстава у групу ‘домаћинских’ судија.

Фудбалерима Партизана остало је још три дана да се припреме за реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона који у уторак играју против Лудогореца.

Данас је из УЕФА стигао допис у коме су домаћину утакмице саопштена имена арбитара који ће делити правду у Хумској. Ради се о судијској четворки из Ирске коју ће предводити Алан Кели.

Кели је судија са позамашним искуством јер знак ФИФА носи на грудима од 2002. године, али упркос томе није до сада судио ниједном српском клубу.

Ипак, статистика коју Кели поседује говори да више шанси у утакмицама које суди имају домаће екипе. На 68 међународних утакмица Ирац је чак 12 пута показивао на белу тачку за домаћи тим а само 5 за госте.

Када је критеријум додељивања картона у питању и ту су домаћи тимови ‘повлашћени’. Кели је на 68 утакмица 5 пута искључивао играче домаћег тима а 13 гостујућег, док је јавно 134 пута опомену играће домаћих тимова а гостујуће 152 пута.

Као и обично, статистику не треба узимати као нешто што гарантује Партизановим играчима било какву повластицу али је несумњиво да Кели има другачији критеријум у односу на Грка који је у среду делио правду у Разграду.

Реванш меч трећег кола квалификација за ЛШ између Партизана и Лудогореца на програму је у уторак од 20 часова и 45 минута.