• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан сигурно до победе, Звезда срамотно до пораза
Прочитај ми чланак

Партизан сигурно до победе, Звезда срамотно до пораза

0

Тријумф црно-белих против Алуминија: Алуминиј – Партизан 2:4 (2:2).

Словеначки друголигаш узео меру Звезди :Кршко – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Алуминиј – Партизан


СТРЕЛЦИ – 0:1 – Брашанац у 7, 0:2 – Јојић у 12, 1:2 – Режоња у 42, 2:2 – Жагар у 45. 2:3 – С. Илић у 67, 2:4 – Ашковски у 84.

Кидричево – СТАДИОН:  „Шпортни парк Алуминиј“. ГЛЕДАЛАЦА 100. СУДИЈА: Роман Глажар.

АЛУМИНИЈ: Томаж, Тополовец, Лонзарич, Долинар, Медвед, Бинго, Режоња, Печовник, Курлеж, Жагар, Кожар. Тренер: Бојан Флис.

ПАРТИЗАН: Петровић (Живковић од 46), Миљковић, Савић, Станковић, Лазевски, Смиљанић (кап.), Брашанац (Ашковски од 61), Јојић, Кнежевић (Пауљевич од 61), Бабић (Вукић од 61), Марковић Филип (Илић од 61). Тренер: Владимир Вермезовић.

Први припремни сусрет за сезону 2012/13 Партизан је решио у своју корист. Савладан је новајлија у најеилитнијем рангу Словеније са 3:2. Тренер црно-белих је пружио шансу младим снагама а у последњих пола сата увео је искусне играче попут Илића и Вукића како би донели превагу на терену. Управо је Саша Илић постигао трећи гол који је српски тим довео у 3:2, да би Стефан Ашковски потврдио победу пред крај меча – 4:2.

У седмом минуту црно-бели су повели са 1:0 преко Дарка Брашанца. Након грешке Тополовеца, који се саплео, Кнежевић је узео лопту и по десном боку ушао у казнени простор, заврнуо ка Марковићу…Ту се одбила од неколико играча и дошла право право на ногу Брашанца, који са ивице петерца по земљи погадја доњи леви голманов угао.

Пет минута касније, после одличног центаршута Бабића са левог бока, Јојић се убацио и са ивице петерца, отворио стопало и повисио на 2:0.

У 19. минуту домаћи су припретили преко Бинга. Лако је отклонио опасност Петровић. Средином првог дела, главни судија меча је прекинуо сусрет да би се играчи и једног и другог тима освежили.

У наставку сусрета, Милош Јојић је још једном покушао да савлада противничког голмана ал му то није пошло за руком.

Затим је домаћи тим за кратак период, нешто слично као црно-бели на почетку меча, постигао два гола. У 42. Режоња је смањио на 2:1 а три минута касније Жагар на асистенцију Курежа.

У другом делу игре, новајлија Кнежевић је из слободног ударца шутирао али је лопта завршила тик изнад пречке…

Од 60. минута заиграли су Илић, Вукић, Пауљевић и Ашковски. Уласком два искусна играча, игра црно-белих се променила па је Саша Илић у 67. довео Партизан у вођство – 3:2.

Како су Вукић и Илић ушли, тако су напади домаће екипе стали. Лопта је била у поседу црно-белих који су до краја меча створили још две, три шансе а најбољу је створио и искористио Стефан Ашковски.

Млади играч црно-белих је сјајним ударцем са око 20-так метара потврдио победу против Алуминија.

________________________________________________________________________________________________________________

Кршко – Црвена звезда 2:1 (1:0)

СТРЕЛЦИ: Лулич у 30. и Сикошек у 68. за Кршко, а Асамоа у 72. минуту за Црвену звезду

СТАДИОН: Матије Губца. ГЛЕДАЛАЦА: 900.

КРШКО: Залокар, Баркович, Рибич, Лулић, Ј. Бабник, Лазански, Дрновшек, Слившек, Алили, Публица, Блажинчич. Играли су још: Левичар, Шпилер, Г. Бабник, Ми. Ловринович, Ма. Ловринович, Сикошек, Кржан, Радељак, Врчко, Водеб, Турк.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кировски, Микић, Максимовић, Михајловић, Ненадић, Каду, Миливојевић, Ђуричковић, Мирић, Бабаљ, Перовић. Играли су још: Весић, Крнета, Чикић, Савићевић, Симић, Асамоа и Ожеговић.

Црвено–бели су по други пут од кад су на припремама у Словенији, терен напустили погнутих глава. После љубљанске Олимпије, меру пуленима Роберта Просинечког узео је словеначки друголигаш Кршко.

Меч је каснио 20 минута, а шеф струке црвено–белих на терен је извео комбинован тим. Шансу је од првог минута добио новајлија Ели Бабаљ, док у конкуренцији због повреде поново није било Милана Јовановића.

Прву прилику имала је Звезда у деветом минуту, али је шут Перовића са 17–18 метара одбранио голман словеначког друголигаша Залокар.

У 30. минуту, Бабаљ је шутирао из велике даљине преко гола, да би домаћин у следећем нападу дошао до вођства. Лулич је био неометан у петерцу после корнера.

Два минута касније Кировскисјајно брани ударац домаћег фудбалера.

У 40. минуту Звезда је погодила пречку. Словенци су изгубили лопту на Звездиној половини, кренуо је контранапад црвено–белих. Ђуричковић је центрирао Мирићу, а овај са десет метара волејом уздрмао оквир гола.

Бабаљје могао да се прослави у судијској надокнади првог полувремена, али је са ивице шеснаестерца шутирао право у голмана Кршког.

Перовић је на старту другог дела меча са око 20 метара шутирао мало изнад пречке. Везни играч црвено–белих је налетео на лопту после корнера.

Домаћин је дуплирао предност у 68. минуту. Начињен је фаул, а из слободног ударца Сикошек је пребацио живи зид и послао лопту у доњи десни угао гола Весића.

У 72. минуту Асамоа је на асистенцију Савићевића, са два метра смањио вођство Кршког на 2:1.

Играч из Гане је само минут касније могао да изједначи. Изашао је један на један са голманом домаће екипе, али се обрукао.

Неколико минута пошто је ушао у игру Ожеговић је могао да се упише у стрелце, али је његов ударац главом са два-три метра„скинуо“ голман Кршког.

Тренер Просинечки после меча је био веома љут, тако да играче Звезде сигурно очекују критике…

(Спортски журнал)