Прочитај ми чланак

Партизан промашивао, Катаи донео бод Звезди

0

Фудбалери Партизана и Црвене звезде ремизирали су (1:1) у 165. вечитом дербију, после ког је стање на табели непромењено, те су црно-бели задржали два бода предности. Тим из Хумске је био ближи победи, пошто је водио од 38. минута голом Натха, али је бод црвено-белима донео Александар Катаи у 84. минуту.

Када је реч о самом дербију, играло се у маховима. На почетку је Звезда била боља, имала је одличну шансу преко Катаија, који је погодио пречку, да би крај првог и прва половина другог полувремена припали Партизану.

Црно-бели су тако у финишу првог дела повели сјајним голом Бибраса Натха, након чега су домаћи могли да реше питање победника. Највише се испромашивао Рикардо Гомеш, коме је у другом делу поништен и гол, за шта је стигла казна у финишу.

Катаи је, након још једног великог промашаја, успео да погоди после центаршута Родића и тако остави црвено-беле на минус два.

Друго полувреме: Партизан – Црвена звезда 1:1 (1:0)

КРАЈ МЕЧА! На 165. вечитом дербију није било победника, за шта је најзаслужнији Александар Катаи, који је у 84. минуту спречио пораз црвено-белих. Са друге стране, црно-бели ће имати за чиме да жале.

90. минут – Играће се још четири минута. Толико је шансе да се било шта промени на мечу.

89. минут – Велике шансе за Партизан. Прво Шћекић, па Рикардо, међутим Борјан је у оба наврата остао несавладан.

87. минут – Велика шанса за Партизан. Квинси Мениг је био у обећавајућој ситуацији, али је Родић уклизавањем успео да га омете, па је Холанђанин шутирао преко гола.

84. минут – ГОООЛ! ЗВЕЗДА ЈЕ ИЗЈЕДНАЧИЛА! Катаи је сада био непогрешив, па је донео егал на мечу. Родић је одлично центрирао са леве стране, нашао је најбољег играча Звезде, који је био усамљен и главом је нашао пут до мреже.

82. минут – У новој великој шанси је био Александар Катаи. Био је тако близу поготка, међутим поново није успео да надмудри Поповића. Шутирао је крилни нападач Звезде главом после центаршута Фалка, али поред гола.

72. минут – По измена на обе стране. Фалко је на терену уместо Иванића у екипи Звезде, док је стрелца јединог гола Натха заменио Шћекић.

69. минут – Покушава Канга из велике удаљености, али нема опасности за Поповића.

66. минут – Не може да настави меч Лазар Марковић због повреде… Уместо њега је ушао Мениг, а ван терена је и Јовић, кога је заменио млади Терзић.

62. минут – Велика шанса за Рикарда. Био је у одличној позицији, шутирао је из окрета, али поред гола.

60. минут – Потпуно је стала Звезда после примљеног гола. Црно-бели доминирају и ближи су другом голу него противник изједначењу.

48. минут – Затресао је Рикардо мрежу Звезде већ на старту другог полувремена. Погодио је после корнера, али је Симовић поништио гол због фаула Урошевића. ВАР је потврдио ову одлуку Симовића, а у истом нападу је претходно Борјан одбранио ударац Вујачића.

46. минут – Настављен је меч у Хумској. И појачава Дејан Станковић напад у другом полувремену, па је уместо Крстичића на терен послао младог Лазетића.

Прво полувреме: Фуриозан финиш црно-белих, Натхо матирао Борјана, Партизан – Црвена звезда 1:0

КРАЈ ПОЛУВРЕМЕНА! Какав први део меча, почела је боље Звезде, али није искористила шансе. То је казнио Партизан, па је у 38. минуту преко Натха дошао до предности.

45. минут – Сада шанса за Звезду. Направио је фаул Саничанин над Иванићем и добио жути картон, а црвено-бели после прекида покушавају. Саного је био највиши у скоку, међутим његов ударац завршава поред гола.

44. минут – Ређају се шансе пред голом Милана Борјана. Покушава и Вујачић после корнера, али је лопта отишла ван оквира гола. Као да црвено-бели прижељкују да се што пре оконча прво полувреме.

41. минут – Потпуно су се ослободили домаћи. Звезда не може да се опорави од шока, док домаћи желе да искористе моментум. Покушао је и Лазар Марковић, али је са дистанце био непрецизан.

40. минут – Нова велика шанса за црно-беле. Поново Натхо мучи дефанзивце Звезде, изборио се за простор и шутирао са леве стране и замало лопту послао преко гола.

37. минут – ГООООЛ! ВОДИ ПАРТИЗАН! Били су бољи црвено-бели, али када већ нису искористили шансе, уследила је казна. Бибрас Натхо се одлично ослободио и изборио за шут, тукао је снажно левом ногом искоса са десне стране, послао је лопту тамо где Борјан није могао да је стигне, па је донео предност „парном ваљку“.

31. минут – НАЈБОЉА ШАНСА НА МЕЧУ! Катаи је најбоље скочио после центаршута Родића, покушао је главом, већ је матирао Поповића, али му се на путу до мреже испречила пречка. Покушао је Иванић после одбитка, пао је након контакта у шеснаестерцу, али је судија Симовић показао да се меч настави.

29. минут – Опасности пред голом Звезде. Најпре после прекида покушава Урошевић, а онда је и са аут линије „маказицама“ послао лопту у казнени простор црвено-белих, али Борјан за милисекунду интервенише испред Рикарда.

23. минут – Нови ударац ка голу Партизана. Мирко Иванић је добио лопту на ивици шеснаестерца, шутирао је из корака, али је поново Поповић био на висини задатка.

20. минут – Добро је почело, било је узбуђења, па је средином полувремена пао ритам. Најћешће се игра на средини терена.

15. минут – Боље играју црно-бели, највише нападају по левој страни, где Урошевић и Јовић праве проблеме Звезди, међутим одбрана гостију успева да отклони опасност.

10. минут – Поново Катаи и поново левом ногом. Шутира крилни нападач црвено-белих, али је лопта отишла преко гола.

7. минут – Нема калкулација за сада, играју офанзивно и једни и други, што обећава добру утакмицу и у наставку.

5. минут – Велику шансу је имао Лои Диони! Искористио је смушеност дефанзиваца црно-белих, који нису могли да се договоре ко ће до лопте, шутирао из непосредне близине, али спашава Поповић Партизан.

Минут ћутања на дербију за Дуду Ивковића

3. минут – Први покушај на мечу. Александар Катаи шутира левом ногом са неких 20-ак метара, међутим сигуран је Александар Поповић.

1. минут – ПОЧЕО ЈЕ ДЕРБИ!

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:0)

Стадион: ФК Партизан. Гледалаца: око 17.000. Стрелци: Натхо у 37. минуту за Партизан, а Катаи у 84. за Звезду. Судија: Новак Симовић. Жути картони: Саничанин, Здјелар, Урошевић (Партизан), Канга, Саного, Лазетић, Диони (Црвена звезда).

ПАРТИЗАН: Поповић, Миљковић, Вујачић, Саничнин, Урошевић, Здјелар, Јојић (од 88. Холендер), Марковић (од 66. Мениг), Натхо, Јовић (од 66. Терзић), Рикардо

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Ераковић (од 55. Гајић), Дегенек, Драговић, Родић, Саного (од 77. Станић), Канга, Крстичић (од 46. Лазетић), Иванић, Катаи, Диони.