Прочитај ми чланак

Партизан позван у Лигу шампиона!

0

ФИБА је позвала Партизан, Будућност и Цедевита Олимпију да се прикључе њиховом такмичењу, Лиги шампиона.

„Спортандо“ преноси да су ти тимови добили позив истог дана дана када је објављено да су Дарушафака, Ритас и Билбао званично прешли из Еврокупа у такмичење ФИБА.

Партизан је тренутно члан Еврокупа и једини представник Србије, односно АБА лиге у четвртфиналу такмичења које ће се можда одиграти у нашој земљи.

Скаут кошаркашке репрезентације Хрватске Ведран Модрић је открио да је ФИБА позвала три екипе са Балкана у своје такмичење, а то је потврдио први човек Спортанда Емилијано Каршија.

„ФИБА Лига шампиона је узела оружје у руке и кренула по тимове из Еврокупа. Добар потез са њихове стране. После кризе увек постоје победници и губитници, а изгледа да ће ФИБА урадити све да победи. Данас су три тима са Балкана добила позив“, навео је Модрић.

Поред Партизана, Будућности и Цедевите, као и клубова који су већ прихватили позив Лиге шампиона, понуду разматра и турски гигант Галатасарај, који се годинама такмичи у Еврокупу и Евролиги.

Уколико црно-бели, као и остали клубови који су наведени, прихвате позив Лиге шампиона, то би значило да они не би могли да се такмиче у Евролиги уколико би је изборили ове сезоне.

Подсетимо, Партизан се у Лиги шампиона такмичио сезоне 2016/17 када је прошао групу, али испао на старту нокаут фазе од ПАОКА после веома неизвесног двомеча.