Прочитај ми чланак

Партизан победио у Ужицу

0

Partizan8rig

(Б92)

Фудбалери Партизана савладали су екипу Слободе у Ужицу 2:1(0:0) у последњем суботњем мечу петог кола Јелен Суперлиге.

Партизан је овом победом стигао до укупно 13. бода и изједначио се са Чукаричким на челу табеле.

У првом делу игре није виђено превише фудбала, да би први гол био виђен у 48. минуту, када је Живковић био прецизан из непосредне близине. На 2:0 повисио је Којић у 82, на другу асистенцију Милоша Јојића, да би коначан резултат поставио Пилиповић ударцем са 40 метара.

У осталим мечевима Рад је забележио прву победу, а славила је и Војводина.

Састави:

Слобода: Ранковић, Василић, Гојковић, Ловрић, Бајић, Пурић, Пилиповић, Кнежевић, Пејовић, Окуно, Тијаго

Партизан: Стојковић, Марко Живковић, Обрадовић, Станковић, Волков, Гулан, Ђемба-Ђемба, Андрија Живковић, Јојић, Нинковић, Фофана

Последњи меч кола на програму је у недељу од 19 часова на Маракани, где Црвена звезда дочекује Доњи Срем.

Није било превише лепих потеза у првом делу утакмице. Све се углавном одвијало на средини терена, уз спорадичне покушаје с обе стране. Паритзан је најбољу прилику имао преко Станковића, који се нашао сâм на другој стативи, али је шутирао главом поред гола, док је Слобода углавном претила са дистанце.

Што играчима није пошло за ногом у 45 минута, пошло им је за само три у наставку. Бајић је градио једну лопту на десном боку, да би оклизнуо и омогућио Јојићу да је повуче у шеснестерац. Уследио је оштар пâс по земљи, лопта долази до младог Андрије Живковића који својим трећим голом, у четири меча за Партизан, доноси вођство свом тиму.

Слобода је кренула нешто офанзивније, али није успевала да направи озбиљнију прилику. Црно-бели су се добро бранили и чекали шансу из контре. Којић из првог покушаја, после соло акције Јојића и додавања, био непрецизан, али је успео да се исправи.

Бајић је поново погрешио, готово идентична ситуација као код првог гола, Јојић понео лопту до петерца и вратио је до усамљеног Којића коме није било тешко да дуплира предност свог тима у 82. минуту

Да меч не уђе у лагану завршницу, побринуо се Стојан Пилиповић само минут касније.

Владимир Стојковић је истрчао на ивицу казненог простора и избоксовао лопту. Она пала право на ногу Пилиповића, који је из прве шаље у празну мрежу гола гостију.

Слобода је до краја меча три пута претила после корнера, успела је да постигне и гол, али је помоћни судија сигнализирао офсајд Тијага.
Ток меча:

0′ – Свечана атмосфера у Ужицу. Домаћин игра први меч под рефлекторима, због чега је пре почетка меча уприличен ватромет на источној трибини.

20′ – Сам почетак меча протекао је у нешто чвршћој игри, али се игра убрзо распламсала. Прво је Партизан запретио преко Живковића, да би Станковић, после доброг центаршута Јојића, остао сâм на другој стативи, али је шутирао поред гола.

Домаћин углавном прети из контре, али су досадашње две лако одбијене од стане дефанзиве Партизана. Слобода је два пута запретила и са дистанце али је Стојковић оба пута изашао као победник и лако умирио шутеве.

30′ – Прва велика шанса на мечу виђена је после пола часа игре. Партизан је стигао до једног скраћеног корнера, Нинковић је послао лопту на другу стативу, Војислав Станковић је био најбољи у скоку, али је шутирао право у голмана Ранковића. Лопта се у наставку акције одбила до Волкола који је шутирао преко пречке.

45′ – До краја првог дела игре није било превише узбуђења. Игра се углавном одвијала на средини терена, а Партизан је на махове био нешто конкретнији. Слобода је наставила да прети из контре али без озбиљније гол шансе.

48′ – ГОЛ – Партизан је ‘притисао’ домаће од старта наставка, што му се исплатило већ после два минута игре. Јојић је испратио десног бека Слободе Бајића до аут линије, овај се оклизнуо, што је Црногорац искористио, повукао је лопту у казнени и послао је по земљи на другу стативу – где је усамљен био млади Живвковић и само је ћушнуо у гол. Био је то трећи гол младог Живковића у четири наступа за црно-беле.

54′ – Наставио је Партизан да прети после вођства, и овога пута је у акцији учествовао Волков. Леви бек Партизана је одлично прошао по левој страни, ушао у шеснестерац и шутирао у ближи угао, али је Ранђеловић избио лопту у корнер.

67′ – Слобода је успела да преузме иницијативу и да почне констатно да прети голу Партизана. Прво је виђена једна спорна ситуација, када је Обрадовић мај геријем избацио лопту испред Тијага, а остаје нејасно да ли је закачио нападача домаћих који се нашао на земљи. Недуго затим, Василијевић је запретио са полу дистанце, али је и његов шут зауставио расположени Стојковић.
партизан.рс
партизан.рс

72′ – Домаћи су се отворили и кренули да нападају, што Партизан користи и прети из контре. Црно-бели су управо тако и стигли до најбоље прилике на мечу. Јојић је проиграо резервисту Којића, бивши нападач Рада је одлично преварио чувара и избио сам пред гол, али је шутирао високо преко пречке.

82′ – ГОЛ – Наставили су домаћи да притискају – безуспешно, а Партизан је то казнио из контре. Јојић је још једном добро повукао лопту, ушао у шеснестерац и проиграо Којића – који је лако сместио у празну мрежу, и тако се искупио за промашај неколико минута раније.

83′ – ГОЛ – Већ у следећем нападу домаћи су смањили предност. Стојковић је боксовао једну лопту на ивици шеснестерца, она је стигла до Пилиповића на 40 метара који је из прве шаље у гол.

90′ – До краја меча виђено је још неколико узбудљивих ситуација, углавном испред гола гостију. У међувремену, Лука није успео да савлада Ранковића из ситуације ‘1 на 1’. Имала је Слобода три везана корнера, најопасније је било после другог, када је Стојковић реаговао у последњи час.

Успела је Слобода да постигне гол у последњим тренуцима меча преко Тијага, али је линијски судија махао офсајд.