Прочитај ми чланак

Партизан победио Кипране, Рикардо се повредио

0

Фудбалери Партизана нису имали проблема на старту групне фазе Лиге конференција, пошто су у Лимасолу савладали Анортозис са 2:0 головима Менига и Рикарда, који се на овом мечу и повредио, па је меч морао да заврши раније.

Црно-бели су били бољи противник на старту групне фазе новоформираног такмичења, па су се сасвим заслужено радовали. А колико су Београђани били доминантни, сведочи то што су пропустили шансу да постигну још два, три гола и тако нанесу Кипранима убедљив пораз.

Изабраници Александра Станојевића су од старта нападали и стварали шансе, међутим на старту меча их нису користили. У одличним приликама су били Рикардо и Миљковић, али гола није било. Све до 42. минута, када је „парни ваљак“ повео.

Шутирао је Лазар Марковић са десне стране, голман Лорија је одбио лопту, али само на ногу крилног нападача из Холандије, који је донео предност Партизану.

Тачку на меч ставио је Рикардо Гомеш у 68. минуту, када се ослободио ривала, одлично шутирао са 17, 18 метара и поцепао мрежу противника.

Могао је Партизан до краја да постигне још који гол, али су Рикардо и Терзић били замало непрецизни, док је Натхо пре другог гола црно-белих погодио стативу.

Црно-бели су, дакле, сигурно дошли до победе, али навијаче брине повреда Рикарда Гомеша, и то три дана пред вечити дерби, будући да је нападач са Зеленортских острва морао да изађе у финишу.