Прочитај ми чланак

Партизан одличан, пет комада у мрежи Радничког

0

sp-partizan_620x0

Парни ваљак је прегзио Шумадију, Крагујевац и Раднички 1923, који је само могао да се поклони пред шампионом. Црно-бели су на убедљив начин уписали нову победу, надигравши Крагујевчане у сваком смислу те речи, а пет голова у мрежи домаћина (5:0) најбоља је порука тима Марк Николића да титулу неће тек лако препустити ривалима.

Ефикасно, дисциплиновано, одговорно, борбено, мотивисано – тако је Партизан играо у првих 45 минута на „Чика Дачи“ и био толико супериоран да је Раднички 1923 био у потпуно подређеном положају. Томе је у великој мери допринело и рано вођство шампиона, које је изабраницима Марка Николића донело велику дозу самопоуздања, омогућивши им да све идеје стручног штаба без проблема спроведу у дело. У том трећем минуту, Филип Малбашић је умакао на левом боку, покушао да центрира, али му после бока дефанзивца домаћина лопта поново вратила у ноге, што је везиста искористио и лукаво, готово из мртвог угла, лобовао голмана Огњена Чанчаревића, који је остао укопан очекујући пређашњи центаршут – 0:1.

Нису се Крагујевчани ни освестили, а „зазвонила“ је и пречка Чанчаревићевог гола, коју је жестоко уздрмао Данко Лазовић, сјано испративши акцију Андрије Живковића и повратну лопту Петра Шкулетића. Све после тога се одвијало по нотама црно-белих, а моћ гостију се огледала у великом поседу лопте, потпуној контроли игре и приликама које су се ређале као на траци. Тражио је Партизан пресингом начин да докусури већ озбиљно уздрмане домаћине, једнако користећи и бокове и средину терена, као и прекиде да дођу и до другог гола. Покушавли су Шкулетић, Лазовић, са дистанце Дринчић, Живковић, Шкулетић – без успеха. Лопта је веома брзо циркулисала, а и када би је црно-бели изгубуили из поседа, трансформација у дефанзиву је била

експресна, толико да Крагујевчани нису успевали да повежу више од три паса и већ су је препуштали шампиону, покушавајући грчевито да се одбране.

Труд Николићевих изабраника се коначно у смирају првог дела меча исплатио. Црно-бели су по ко зна који пут одузели лопту ривалу у опасној зони, она је стигла до јуче сјајног Данка Лазовића, који је кроз „шуму“ ногу пронашао Петра Шкулетића. Нападач је снажно шутирао, а несигурни Чанчаревић допустио да му лопта прође кроз руке и ноге и заврши у мрежи – 0:2! Податак да су Крагујевчани за полувреме упутилуи само један ударац на гол Милана Лукача довољно говори о односу снага на терену.

Наставили су црно-бели и у наставку са истом игром. Истина, на самом почетку нису били толико агресивни као токим првих 45 минута, већ су стрпљиво чували лопту и чекали прилику да се Крагујевчани „отворе“ како би их казнили. Мало је недостајало да у уводним моментима шампион постигне и трећи гол, али покушаји Лазовића (на пас Живковића) и Трајковића нису реализовани. У једном моменту се учинило да је Раднички живнуо, пошто је домаћин повезао неколико акција, имао уи добар покушај преко Дарка Спалевића, но је све то било кратког даха. Контраудар Паризана је био жесток и суров за екипу Радмила Иванчевића.

Ентузијазам домаћина је дефинитивно „угасио“ Никола Дринчић, који је правом бомбом са 20-так метара погодио пречку, али је лопта од силине ударца завршила у мрежи Чанчаревића. Пет минута касније Партизан је „уписао“ и четврти гол и то са беле тачке. Свему је претходила полуконтра у којој је Бубања срушио Петра Шкулетића у продору, а Данко Лазовић није погрешио – 4:0.

Николић је тада извршио неколико измена, желећи изнад свега да сачува искуне Дринчића и Лазовића, што је била и прилика за Крагујевчане да покушају да спасу образ ипостигну бар почасни гол. Имали су домаћини још један налет, у коме је Драган Чадиковски успео да погоди пречку и то је најдаље што је домаћин јуче досегао против шампиона. Црно-бели су у смирају поново преузели конце игре у руке и успели чак и да понизе Крагујевчане, голом који је постигао Петар Шкулетић за „петарду“ на „Чика Дачи“.

РАДНИЧКИ 1923 – ПАРТИЗАН 0:5 (0:2)

Стрелци: Стадион: 0:1 Малбашић у 3, 0:2 Шкулетић у 38, 0:3 Дринчић у 58, 0:4 Лазовић у 63. (једанаестерац), 0:5 Шкулетић у 90. минуту „Чика Дача“ у Крагујевцу. Судија: Владо Глођовић (Врбас) 7. Помоћници: Д. Петровић (Кикинда) и М. Корајлија (Нови Сад). Жути картони: Пејић (Раднички 1923), Трајковић (Партизан)

РАДНИЧКИ 1923: Чанчаревић 5, Павловић 5, Росић 5, Бубања 5, Марић , Кривокапић, Ковачевић 5,5 (од 80. Недовић -), Адамовић 5,5 (од 58. Чадиковски 6), Миљуш 5,5 (од 85. Андрић -), Бељић 6, Спалевић 6

ПАРТИЗАН: Лукач -, Вулићевић 7, Обрадовић 7, Трајковић 7, Волков 7, Дринчић 7,5 (од 66. Гулан 7), Брашанац 7, Малбашић 7, А. Живковић 7 (од 77. Лука -), Лазовић 7,5 (од 68. Пантић 7), Шкулетић 8

(Новости)