Прочитај ми чланак

Партизан објаснио откуд Веља Невоља у ложи на дербију

0

Фудбалски клуб Партизан је објавио саопштење у вези са дешавањима на 163. вечитом дербију против Црвене звезде.

У њему се одговара и зашто се у ложи стадиона у Хумској 1 нашао Вељко Беливук, у јавности познатији као Веља Невоља који је презентован као један од вођа навијача Партизана.

Foto: Izvor: Youtube / Veljko Belivuk

Његово присуство у ложи из Црвене звезде је протумачено као покушај застрашивања.

Саопштење преносимо у целости и без измена.

“ФК Партизан је одувек био сјајан домаћин свим фудбалским гостима добрих намера. Делегација клуба подно тенка била је примљена у свечаној ложи нашег стадиона уљудно, много срдачније него што је делегација ФК Партизан била угошћена на стадиону подно тенка. Тако је једном дочекана нападом њихових навијача на ложу у којој је седела, па је зандармерија морала да прати члнанове управе Партизана, а други пут гурањем у ту исту ложу огромног балона у облику фалуса, што је директор клуба подно тенка карактерисао као “симпатичан перформанс.”

Синоћ су у свечаној ложи нашег стадиона седели и представници чланови Скупштине клуба из редова навијача који имају статутарне представнике у Скупштини. Дакле, оба представника навијача који су синоћ утакмицу посматрали из централне ложе Партизановог стадиона су представници чланова највишег клупског управног органа и ту су се нашли у складу са Статутом ФК Партизан.

Међутим, у централној ложи нашег стадиона обрео се синоћ један опасан криминалац, човек са Интерполове потернице, човек којем српско правосуђе дуже од три године не заказује рочишта и не поступа по јавно подигнутој оптужници за малверзације и непочинства у фудбалским трансферима, све чекајући да овај предмет застари.

Јавно постављам питање ко штити овог Алфа доктора и опасног криминалца и када ће њему бити заказао рочиште? Да ли је Србија правна држава и зашто се у његовом случају не поштује цлан 172. Душановог законика “Судије да суде строго по закону а не у страху од царства ми”.

То важи како за носиоце правосудних функција, тако и за фудбалске судије.

Синоћни Елвисов плес, тог краља судијског рокенрола, двојица играча клуба подно тенка су искористили да и они заплешу језиву касапинску игру. Тако је један месар поздрављао ударцем с леђа без лопте Асана који је га је, онако хитар, брзо претрчао (за шта се добија директан црвени картон) а други, већ доказани касапин, који сеје страх по теренима широм Србије, копао очи Суми јер је знао да му је овај играч више пута истумбао голмана.

Елвис је у другом полувремену заплесао свој рокенрол. То је било тако очигледно да је директор Паризана указао на један познат сценарио који се десава у највишим структурама ФСС. То што је један таблоид ту препознао једног другог човека је знатно веће питање за тај таблоид: зашто је у тим речима Партизановог директора, које са политичким стварима немају никакве везе, препознао једог политичара?

Следствено овоме, ФК Партизан ће медијима доставити доказе о судијском непочинству током последњег дербија и даље поносно се борити за оба трофеја до самог краја”, наводи се у саопштењу које је потписао потпредседник клуба Владимир Вулетић.