• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан, ипак, сачувао једног од најбољих клинаца! Ко ли је попустио?
Прочитај ми чланак

Партизан, ипак, сачувао једног од најбољих клинаца! Ко ли је попустио?

0

FK Partizan201

(Моцарт.спорт)

Клуб из Хумске саопштио да је договор постигнут са оцем и агентом талентованог везисте, те да ће овај потписати професионални уговор и вратити се у први тим.

Да ли су коначно решене несугласице између талентованог везисте Андрије Живковића и Партизана? Ако је судити према последњим информацијама из Хумске договор о потписивању професионалног уговор је постигнут, па је сада преостало само да овај момак стави параф на споразум.

Да подсетимо, пре тачно месец дана Живковић је склоњен из првог тима и враћен у омладинце за казну, јер приликом прве рунде преговора није прихватио понуђене услове, па том приликом није дошло до договора. Наводно, тада је спорна била висина његових будућих примања.

У саопштењу објављеном на сајту црно-белих стоји да су преговори успешно окончани из другог покушаја, те да су сада све четири стране задовољне – клуб, сам фудбалер, његов отац Јовица и агент.

„Поводом појављивања неистинитих информација, спекулација и дезинформација у медијима, још једном истичемо не само да оне нису тачне, већ и да нису имале никакву чињеничну основу и да су притом угрожавале међусобни однос двеју страна, а самим тим и преговоре. Договор је постигнут у складу са критеријумима, могућностима и стандардима клуба. ФК Партизан је поносан што у својим редовима има једног од најталентованијих младих играча у Србији“, пише између осталог на сајту клуба.

Пошто је договор постигнут очекује се да Андрија Живковић у најкраћем периоду буде враћен међу првотимце, а директор Партизана, Алберт Нађ у изјави за МОЗЗАРТ Спорт није желео да коментарише проблеме који су довели до одуговлачења потписа најављеног пре скоро два месеца, већ се окренуо будућности и најавио да ће млади фудбалер параф ставити у петак, кад заврши обавезе у омладинској репрезентацији.

“Најважније је да смо договором са Андријом Живковићем добили велико појачање. Од њега очекујемо да настави да се развија као што је најавио у млађим категоријама. Подсећам да смо претходно договорили сарадњу са Сашом Лукићем, Миладином Стевановићем и Мирославом Богосавцем. Сви су 1996. годиште и мени као спортском директору би највећа сатисфкација била да једног дана сви заједно заиграју за први тим, као својевремено Саво Милошевић, Драган Ћирић Ненад Бјековић јуниор и ја“, подсећа Алберт Нађ.

На питање кад се може очекивати да професионални уговор са Партизаном потпише још један таленат из мајсторске радионице Илије Завишића, Нађ узвраћа:

‘Надам се да ћемо ускоро решити и његов статус дуготрајном сарадњом“.