Прочитај ми чланак

Парада срама помера Суперлигу?

0

sp-delije

Геј парада за сада диктира и фудбал у Србији. Најављена за недељу, 28. септембар, шетња геј популације по Београду озбиљно угрожава и термин 7. кола домаће Јелен Суперлиге.

Наиме, Министарство унутрашњих послова Србије ужурбано ради безбедносне процене овог догађаја чији је степен ризика изгледа већи и од вечитог фудбалског дербија.

У понедељак, првог радног дана у Заједници Суперлиге, није се знало да ли ће се и када ће се играти редовно коло у Србији предвиђено баш за недељу, 28. септембар.

– Први пут после дужег времена не знамо благовремено на чему смо и да ли ће се играти коло. Полиција ради безбедносне процене и од тога ће зависти и да ли ће се играти фудбал за викенд. Заиста је све под великим знаком питања – каже Владимир Булатовић, директор такмичења Суперлиге Србије.

Водећи људи српског фудбала, предвођени председником ФСС Томиславом Караџићем, требало би да у наредна 24 часа добију потврду министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о степену ризика.

Постоји, дакле, вероватноћа да фудбал поклекне пред ЛГБТ популацијом, која жели да парадира центром Београда у недељу.

– Ми ћемо са сто одсто сигурности све знати у среду или четвртак. До тада ћемо чекати процену полиције – потврдио је на крају Булатовић.

Лопта можда и стане за викенд, али најмасовније навијачке групе већ су послале поруке да неће дозволити шетњу Београдом. Додатни проблем организаторима геј параде у овом тренутку прави и један од полицијских синдиката који је данима у штрајку.

МОЖДА У ПОНЕДЕЉАК

Уколико се геј парада, ипак, одржи у недељу, постоји идеја да се комплетно коло Суперлиге и Прве лиге Србије одигра у понедељак, или уторак. Могућност да се игра пре викенда је отпала због чињенице да су за сутра већ заказани мечеви шеснаестине финала домаћег Купа.

(Вечерње новости)

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!