Прочитај ми чланак

Парада срама помера Суперлигу?

0

sp-delije

Геј парада за сада диктира и фудбал у Србији. Најављена за недељу, 28. септембар, шетња геј популације по Београду озбиљно угрожава и термин 7. кола домаће Јелен Суперлиге.

Наиме, Министарство унутрашњих послова Србије ужурбано ради безбедносне процене овог догађаја чији је степен ризика изгледа већи и од вечитог фудбалског дербија.

У понедељак, првог радног дана у Заједници Суперлиге, није се знало да ли ће се и када ће се играти редовно коло у Србији предвиђено баш за недељу, 28. септембар.

– Први пут после дужег времена не знамо благовремено на чему смо и да ли ће се играти коло. Полиција ради безбедносне процене и од тога ће зависти и да ли ће се играти фудбал за викенд. Заиста је све под великим знаком питања – каже Владимир Булатовић, директор такмичења Суперлиге Србије.

Водећи људи српског фудбала, предвођени председником ФСС Томиславом Караџићем, требало би да у наредна 24 часа добију потврду министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о степену ризика.

Постоји, дакле, вероватноћа да фудбал поклекне пред ЛГБТ популацијом, која жели да парадира центром Београда у недељу.

– Ми ћемо са сто одсто сигурности све знати у среду или четвртак. До тада ћемо чекати процену полиције – потврдио је на крају Булатовић.

Лопта можда и стане за викенд, али најмасовније навијачке групе већ су послале поруке да неће дозволити шетњу Београдом. Додатни проблем организаторима геј параде у овом тренутку прави и један од полицијских синдиката који је данима у штрајку.

МОЖДА У ПОНЕДЕЉАК

Уколико се геј парада, ипак, одржи у недељу, постоји идеја да се комплетно коло Суперлиге и Прве лиге Србије одигра у понедељак, или уторак. Могућност да се игра пре викенда је отпала због чињенице да су за сутра већ заказани мечеви шеснаестине финала домаћег Купа.

(Вечерње новости)