Прочитај ми чланак

Пантелићу и Бјековићу, зашто сад не браните Кокезу?

0

Стање у фудбалу је слика стања у држави. Поготову у Србији. Увек било и биће. Написано и речено милион пута. И истинито је. Председник Фудбалског савеза Србије је саслушан у МУП, оптужили су га режимски медији да је хтео да убије председника државе! Нема даље!

Е, сад, где су браниоци Кокезиног лика и дела све ове године: Марко Пантелић, Ненад Бјековић, функционер(чић)и Савеза, фудбалери, тренери, руководиоци клубова, подобни новинари… У рупама. Па браните га сад од Вучића! Сад му је подршка најпотребнија.

Šurbatović, Pantelić, Čeferin, Kokeza, Bjeković i Laković na svečanosti u Narodnom pozorištu, Foto: FSS

Када је Немања Видић пре неколико месеци указао на мрак који влада у Фудбалском савезу Србије и упро прстом у Кокезу, кренули су да бљују ватру по великом асу Пантелић, Бјековић, разни Лазетићи, извесни Матијашевић… Утркивали су се да одбране Кокезу, оцрне нашу фудбалску легенду, а, ево, када им је председник државе отворио очи, побегли су и сакрили се. Док прође ураган са Андрићевог венца.

Не заборављамо да су поменути одговорили на писмо великог играча Немање Видића. Одговорили тако да је свима нама који смо их гледали, али и слушали много пута, изазвали осећај мучнине у стомаку. И све нас натерали да се запитамо шта се дешава са људима па се тако лако продају за функцију?

Марко Пантелићу и Ненаде Бјековићу, зашто ћутите, зашто не браните сад Славишу Кокезу? Потпредседници Савеза, бранили сте човека који је без иједног јединог услова постављен на место председника ФСС, директно од стране Александра Вучића за заслуге које је имао у прављењу СНС, али пре свега због батина које је, бранећи Вучића, добио од полиције на митингу који су радикали организовали због хапшења Ратка Младића. Када се први пут у јавности појавила идеја да бивши играч нижеразредног Бродарца и власник кафића на граници Земуна и Новог Београда, постане председник Савеза – нема човека који се није насмејао. Ускоро се многима смрзао осмех на лицу.

Знате добро да сте бранили неодбрањиво, знате шта се дешава у домаћем фудбалу, колико је афера, судијских лакрдија и намештених утакмица. Знате какво је стање у Звезди и Партизану. Знате да Вучић Звездом управља директно, да је ослободио Џајића и Терзића озбиљних оптужби и судских процеса, да је сваког тренера, укључујући Дејана Станковића, он лично звао и договорио да дође, да се обраћао играчима преко спикерфона у свлачионици… Знате и како одлучује шта се ради у Партизану… Све то знате и прихватате да будете део тог лудила које уништава фудбал.

У одбрани Кокезе мантра је била иста, само су се беседници мењали, али како сте то доспели да имате туђе мишљење, како сте то променили диоптрију и од тамних облака почели да видите само плаво небо?

То се кроз Ваше наочаре не види. Па, благо Вама, Ненаде Бјековићу и Марко Пантелићу. Нека и даље траје „златно доба“ у српском фудбалу – до пропасти.

Изађите из рупа, одбраните јавно Кокезу од Вучићу. Ако смете…