Прочитај ми чланак

Пантелић избрисан у ФСС, Бјековић званично нови заступник

0

Фудбалски савез Србије избрисао је Марка Пантелића из регистра заступника и сада се као заступник води Ненад Бјековић.

У понедељак је у ФСС настао прави каламбур јер је испрва објављена информација да је заменик председника Савеза Пантелић сменио потпредседника Ненада Бјековића.

YouTube

Заједно са Бјековићем требало је да оду још четворица његових сарадника Бранко Стојаковић, Марјан Рнић, Душан Мракић и Драган Илић.

Пантелић је навео да је посреди био „покушај пуча, како би се одржала нелегитимна седница Извршног одбора“.

Међутим, убрзо је уследио обрт, па је Пантелић смењен, док је струја окупљена око Бјековића тврдила да су Пантелићеве одлуке правно ништавне.


Суштински, Пантелић према Статуту ФСС, који су у време мандата Славише Кокезе изгласали управо званично смењени чланови Извршног одбора који сада желе да га склоне, има право да сам смењује чланове ИО ФСС, што је и учинио.

Ипак, генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић је печатом верификовао одлуке Бјековићеве струје и на снази је потпуно расуло у Савезу, па није искључено да ће читав случај доћи до суда.

У међувремену, у Агенцији за привредне регистре је као нови заступник нотиран Бјековић, а Пантелић је најавио да ће поднети кривичну пријаву због злоупотребе печата Фудбалског савеза Србије.

„Ова одлука Извршног одбора је за мене велика част и велико признање. Волео бих да сам у неким лепшим околностима изабран за првог човека српског фудбала, ово што се дешава не служи никоме на част. Шта је ту је, верујем да ћу уз помоћ најближих сарадника радити за добробит српског фудбала“, рекао је Бјековић после смене Пантелића.

„Ја сам више човек терена, али имам уз себе људе који имају искуства и знају како се руководи озбиљном организацијом као што је Фудбалски савез Србије. Никада нисам волео да паметујем и да филозофирам о стварима и темама у које се не разумем, али сам довољно дуго у фудбалу да могу да одговорим обавезама и задацима у овако деликатном тренутку. Биће ми задовољство да вршим дужност председника Савеза до расписивања нових избора“, додао је Бјековић.