Прочитај ми чланак

Пантелић – Бјековић, фудбалски рат Стефановића и Вучића

0

Рат унутар СНС-а између председника странске и Србије Александра Вучића и министра војног Небојше Стефановића сишао је и на фудбалски терен, у блато свега и свачега где ће се изгледа водити финални окршај.

Формални рат унутар ФС Србије, где је Марко Пантелић са једне стране, као продужена рука Славише Кокезе и пре свих главног човека Небојше Стефановића, а са друге Ненад Бјековић и цела једна тајфа људи који су на разне начине, страначки, пословно блиски Александру Вучићу, није ништа друго до наставка рата две струје СНС.

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Klub Šampiona

Прича око фудбала? Можда за нијансу више интересује Панту него Бјеку, али све је то пет одсто у односу на 95 одсто интереса, мутних послова, извлачењу новца од пореских обвезника кроз финансирања клубова из Општинских каса, изградњи стадиона за никога итд. Да је ово рат две струје СНС показаћемо вам на примеру.

Јуришнички медији председника Србије избацили су причу да је Марко Пантелић сменио пет чланова УО и убацио у УО кума Јована Теодосића, брата капитена кошаркашке репрезентације Србије, па другове Југослава Југовића, Давора Јевремовића и Зорана Лекића само да би „увалио локал ФСС од 3,6 милиона евра и сам зарадио милион“. У време свокојаких шокантних вести многи ће прогутати и ову али треба знати пре свега да у каси ФСС нема толико новца, нити ће га бити за било каква улагања док се не оде на Мундијал у Катар. Ако се оде… Спин је јасан, представити Марка Пантелића као лопова, притиснути Стефановића због енормних трошкова које је Кокеза направио реновирајући Спортски центар „Стара Пазова“…

Navodna sms poruka Bojana Nikolića FOTO: Printscreen

Са друге стране, Стефановићева „екипа“ је гурнула на друштвене мреже и поруке скинутог судијског интернационалца Бојана Николића, који је судио, бар према поруци меч Раднички Ниш – Радник 0:1 ове сезоне, који се жали Кокези на Драгомира Лазовића, председника Јавора и Заједнице „СЛПЛС“ који му је „за меч у Новом Саду тражио бруталност позивајући се на вас“.

– Одмах сам му рекао да ја то нећу и да ме не тражи за ту утакмицу. Кад сам се вратио кући стиже делегирање и ја наравно судим у Н Саду – пише Николић, ако је то он.

„Порука коју је послао судија тадашњем председнику ФСС. Ако је ово аутентично, похапсити све актере. Лично знам и који је судија послао и имам потврде са више страна да су поруке аутентичне…“ написао је Мирко Поледица, председник Синдиката професионалних фудбалера „Независност“ уз објаву целе поруке, за коју не само он тврди да је аутентична и да је аутор Бојан Николић.

И ово је само почетак, обе стране су дубоко, са обе руке заглибиле у муљ и заиста није битно ко ће победити кад су фудбал са тешким канцерима ставили на респиратор. Ако остану сви ти којима су лични интереси пре овог спорта, питање је само ко ће искључити струју.