Прочитај ми чланак

ПAНИКA У БРИТAНИЈИ Енди се повлачи са Вимблдона? НОВАК Ма, какав роштиљ!

0

Најбољи тенисер света Енди Мареј могао би да се повуче са Вимблдона, пошто има проблема са повредом кука.

Мареј је због повреде одлучио да пропусти егзибициони меч у Харлингему. Ова вест је брзо постала број један у британским спортским медијима, а појавиле су се информације да постоји могућност да Мареј пропусти Вимблдон, који је освојио прошле године.

„Нажалост, не могу да играм у петак. Кук ме још боли и морам да одмарам“, изјавио је Мареј.

Новинари су тражили изјаву и од његове мајке Џуди Мареј.

„Не знам да ли ће Енди бити спреман у понедељак. Надам се. Одлучио је из опреза да се повуче из Харлингтона. Има још 4-5 дана и надамо се да ће све да буде у реду“, навела је Џуди Мареј.

Вимблдон почиње 3. јула, а Енди Мареј је ове сезоне имао и проблема са лактом.

ЂОКОВИЋ ОТКРИО ТAЈНУ УСПЕХA: Какав роштиљ, органска храна ми даје снагу!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да ће његов стручни штаб бити комплетан до старта Вимблдона, али је и причао о органској храни.

Ђоковић је изборио пласман у полуфинале турнира у Истборну, пошто је у два сета био бољи од Доналда Јанга.

„Мислим да сам одиграо сјајан први сет, имао сам прилике за брејк и у другом, чиме би и преломио сусрет, али нисам успео да их искористим. Он је после тога заиграо доста боље и агресивније, имао сервис и лопту за сет, слична ситуација била је и у тај-брејку… Могао је врло лако и он да слави, али ми је драго да сам ја на крају освојио други сет“, рекао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер је рекао да му органска храна из локалног ресторана даје потребну дозу снаге сваког дана, али је додао да је уз њега куварица.

„Неће бити роштиља… У питању је заиста дивна жена и сјајна куварица, која има ресторан овде у граду, и спрема изврсна оргранска јела – јела која ми дају потребну дозу снаге сваког дана“, навео је српски тенисер.

Ђоковић ће у полуфиналу играти против Руса Данила Медведева, који је био бољи од Aмериканца Стиван Џонсона 6:3, 2:6, 6:2. Рус је 52. тенисер света, а једном је играо против Ђоковића и то на дуелу Дејвис купа између Србије и Русије у Нишу. Медведев је због повреде предао меч у четвртом сету.