Прочитај ми чланак

ПАНИКА на Ролан Гаросу: Зверев играо са температуром 38 степени, прећутао тегобе

0

Александер Зверев је поражен у осмини финала Ролан Гароса, а шести носилац је после меча открио да је играо болестан и да је претходног дана имао температуру од 38 степени.

Aleksander Zverev

То је, с обзиром на ситуацијом са пандемијом коронавируса, довело до тога да многи посумњају да се Немац можда заразио короном, па су се огласили и организатори Ролан Гароса.

Зверев је на конференцији за медије одбио да одговори на питање новинара Бена Ротенберга о томе када се последњи пут тестирао на коронавирус.

“Нећу да одговорим на твоје питање, нема шансе да одговорим на твоја питања после свега што су писао о мени последњих месеци. Апсолутно нема шансе”, рекао је Зверев.

Поједини медији су пренели да је тест Зверева који је обавио данас после меча био негативан, али је интересантно да су се некако истовремено огласили са Ролан Гароса, рекавши агенцији Ројтерс како се он није консултовао са медицинском службом турнира пре меча са Синером, што је био дужан да учини ако се није осећао добро.

Правила су таква да се сваки играч који осети симптоме болова у грлу, тешкоћа у дисању и има температуру вишу од 38 степени, обавезно јави лекарима, а он је изјавио да је „једва могао да дише и говори“.

Челници турнира и Тениске федерације Француске су потврдили да се Зверев последњи пут тестирао 29. септембра и да је резултат тог теста био негативан.

Како год било, поново се диже прашина због могућег случаја са коронавирусом у свету тениса.

То је била тема читавог лета, а посебно у Њујорку где је француски тенисер Беноа Пер био позитиван на тесту.