Прочитај ми чланак

Пала храбра Звезда, Милан прошао даље без победе

0

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са Миланом (1:1), али су такмичење завршили у шеснаестини финала Лиге Европе због правила о головима у гостима (први меч 2:2). "Росонери" су се пласирали у следећу рунду без тријумфа над Звездом.

Милан је повео већ у седмом минуту након што је лопта погодила у руку Марка Гобељића. Судија Манзано је након консултације са ВАР собом досудио једанаестерац, а Кеси је био прецизан са беле тачке.

Ипак, то није уплашило црвено-беле који су нанизали неколико добрих напада. Поништен је погодак Звезде након једне гужве у казненом простору јер је након консултације са ВАР собом судија видео да је Панков играо руком у казненом простору.

Звезда је наставила да напада, па је Бен већ у 22. минуту погодио пречку из слободног ударца. Сјајно је извео прекид, али није имао среће да затресе мрежу Милана.

Само два минута након тога је успео да се награди голом. Истрчао је сјајно контранапад, Иванић га је одлично проиграо, а Бен је успео то да пласира у даљи угао голмана Милана.

Милан је одлучио да на терен изведе Златана Ибрахимовића и Ребића који су одиграли читаво друго полувреме.

Огромну шансу је имао Саного који је у паду покушао након једне повратне лопте Дегенека, али је Донарума успео да одбрани то последњим атомом снаге. Гобељић је натрчао на лопту, али је послао високо изнад пречке.

Гобељић је само 60 секунди касније зарадио други жути картон због фаула над Чалханоглуом на средини терена, па су црвено-бели последњих 20 минута играли са фудбалером мање. Станковић је због тога морао да коригује дефанзивну линију.

У 74. минуту је поништен гол Милана јер се Златан Ибрахимовић налазио у офсајд позицији.

Само шест минута касније је Катаи имао велику шансу након акције у само неколико потеза црвено-белих. Дугу лопту из последње линије је Павков одложио до Катаија, он истрачао десетак метара, а онда шутирао мало поред гола Милана. У том моменту је у срцу казненог простора имао Павкова и Иванића, који су се хватали за главу.

На крају је судија Манзано можда и прерано судио крај меча. Није дозволио црвено-белима да изведу корнер већ је досудио крај сусрета. Навијачи Звезде су протествовали због те одлуке, али је већ било касно.