Прочитај ми чланак

Ово је састав Србије за Швајцарску: Пикси креће с два нападача, Влаховић од старта

0

Репрезентативци Србије одржали су последњи тренинг пред меч против Швајцарске, који се игра од 20 часова у петак на стадиону у Катару.

Биће то испит ове генерације Орлова, а уједно и највећи тренерски испит селектора Драгана Стојковића Пиксија. Најавио је Пикси на конференцији за медије пред меч да ће играти офанзивно, јер његовом тиму одговара само победа за пролаз у осмину финала.

Оно што је најавио, Пикси ће и спровести у дело, а на то указује и стартна постава је коју је припремио за одлучујући дуел.

Србија је против Бразила и Камеруна играла са једним класичним нападачем, Александром Митровићем, што је било одступање од уобичајене офанзивне поставе, где се углавном кретало са два класична нападача, Митровићем и Влаховићем. Условљен је био Пикси да мења формацију и због проблема које су мучиле Орлове у прва два кола, посебно због тога што Влаховић није био на 100 одсто могућности.

Сада је већ ситуација знатно боља, што је Пикси потврдио на конференцији, а како се сазнаје, Влаховић ће уз Митровића кренути од старта дуел са Швајцарцима. Пикси се определио за ултра офанзивну поставу у систему 3-4-1-2.

На голу ће бити Вања Милинковић Савић, као и на претходна два дуела, а такође ће и последња линија бити у истом саставу: Миленковић, Вељковић и Павловић.

По боковима ће бити Андрија Живковић (десно) и Филип Костић (лево). Везни ред би требало да „држе“ Саша Лукић и Сергеј Милинковић Савић, који ће овога пута имати нешто повученију улогу због игре са два шпица.

Спона између два шпица биће капитен Душан Тадић, од кога се очекује да дистрибуира лопте за наше најистуреније нападаче, Александра Митровића и Душана Влаховића.

Дакле, очекује се да Србија против Швајцарске крене у саставу: В. Милинковић Савић, Миленковић, Вељковић, Павловић, Живковић, Лукић, С. Милинковић Савић, Костић, Тадић, Митровић, Влаховић.