Прочитај ми чланак

Ово је рачуница за пласман Србије:Победа не гарантује пролаз, лакше ће бити ако…

0

Цела Србија са нестрпљењем и надом дочекује меч трећег кола групе Х против Швајцарске у којем има прилику да избори пласман у нокаут фазу Мундијала после 24 године.

Уколико савладамо вечерашњег ривала, престићи ће га по броју бодова и уколико Камерун не изненади Бразил, све ће бити јасно.

У једном сценарију ни то неће бити довољно. Наиме, када би Камерун победио Бразил, и они би ималу. Лоша вест за Орлове је да већимају лошију гол-разлику па би требало да савладају

Швајцарску већом разликом него што то уради Камерун свог ривала.

Србија тренутно има 3:5, док Камерун има 3:4 гол разлику. У случају д аобе селекције победе са једним голом своје ривале, Камеррун ће ићи даље. У случају да Србија победи са два гола разлике, ни то неће бити гарант пролаза, јер и у случају да на пример буде 2:0, а Камерунци победе са 4:3 ишли даље због више датих голова, док би са победом од 3:2 одлиучивали жути картони. Дакле, у случају пбеде Камеруна, неће бити лако проћи у осмину финала.

Швајцарска би сигурно напредовала победом, а биће им довољан и бод ако Камерун не победи Бразил. Камерун је у сличној ситуацији као Србија. Жели само победу, под условом да Швајцарци не победе Србију.

Бразил ће изгубити прво место ако изгуби од Камеруна, а Швајцарска победи Србију са два или три гола, у зависности од броја постигнутих голова, али о томе нико не жели да размишља.