• Почетна
  • СПОРТ
  • Оумару позван у репрезентацију Камеруна: Моја жеља је била Србија, али…
Прочитај ми чланак

Оумару позван у репрезентацију Камеруна: Моја жеља је била Србија, али…

0

abubakar-oumaru_2(Вечерње новости)

Нападач Абубакар Оумару, најбољи стрелац Војводине и миљеник њених навијача, у четвртак креће пут Париза на окупљање „неукротивих лавова“, а одатле одмах за Кијев, где ће, у недељу, да се у пријатељском мечу одмере Украјина и Камерун.

– Одазвао сам се позиву новог селектора Фолкера Финкеа, па ћу целу паузу у Суперлиги, све до 17. јуна, да проведем у репрезентацији – каже Оумару. – План је да се из Украјине вратимо у Камерун и припремамо за квалификационе мечеве са Тогом, 9. јуна, и Конгом, 16. јуна.

Хоћете ли стићи на прозивку у Нови Сад, заказану за 17. јун?

– Закаснићу, због обавеза према репрезентацији, а затражићу од клуба да ми одобри још неки дан паузе, како бих се мало одморио од фудбала и провео време са породицом.

Значи, враћате се у Војводину, и поред интересовања страних клубова?

– Тако ствари тренутно стоје. Још нисам причао са менаџером на тему одласка. Тренутно ме занимају „неукротиви лавови“.

То, такође, значи да је отпала могућност да заиграте за репрезентацију Србије?

– Шта да радим, тако је испало… Моја жеља је била Србија и то сам објашњавао, али зна се став селектора репрезентације. Рекао сам да живим као Србин, али ако уследи позив из Камеруна, да ћу да се одазовем – закључио је Оумару.

Миљеник новосадских навијача је одиграо један меч за Камерун, прошлог септембра у квалификацијама за Куп афричких нација.