Прочитај ми чланак

Отерао Новака из Аустралије, па заражен шетао и кашљао у јавности

0

Премијер Аустралије Скот Морисон објавио је да је позитиван на коронавирус у уторак, а тим поводом су покренуте и поједине контроверзе.

Морисон је пре месец и по дана био један од главих заговорника депортације Новака Ђоковића из Аустралије, уз Алекса Хока, министра за имиграциона питања те земље.


Хок је дискреционом одлуком укинуо Ђоковићу визу, суд у Канбери је потврдио ту одлуку, Новак је депортован из Мелбурна, а Влада Аустралије је тврдила да је опасан по јавно здравље те земље, пошто није вакцинисан.

„Данас сам тестиран позитиван на Ковид 19. Имао сам симптоме налик грипу и опорављаћу се током следеће седмице. Од недеље се тестирам сваког дана и добијао сам негативне тестове. Када је почела да ме хвата грозница тестирао сам се поново и тест је био нејасан, а онда је ПЦР стигао са позитивним резултатом. Настављам да пратим упутства и изолован сам у дому у Сиднеју“, написао је аустралијски премијер.

Навео је и да ће се потпуно повући, укључујући и виртуелне седнице, али је штета већ учињена.

Снимљен је у јавности како кашље за говорницом, па тамошњи медији сматрају да је имао корону, а био је у јавности.

Уследиле су реакције навијача другог тенисера света, пошто је Ђоковић управо због Морисона и споменутог Хока остао без шансе да брани титулу у Мелбурну.

Титулу је освојио Рафаел Надал, поставио је рекорд 21. Гренд слем титулом, а Новак је убрзо остао и без првог места на АТП листи.

„Где је онај део када за то окривљујете Ђоковића“, питала је Сара, једна од Ђоковићевих навијачица.


Подсећамо, Морисон је вакцинисан прошле године, а Новак је у Аустралију покушао да уђе са документима о медицинском изузећу, јер је био позитиван на вирус у децембру.