Прочитај ми чланак

ОСТАО ДОСЛЕДАН: Матић, са својим патриотизмом, поново разбеснео Британце!

0

За разлику од Александра Вучића који уопште није реаговао зато што је Србија више пута понижена у Паризу, када је за време прославе Дана примирја Хашиму Тачију одата почаст, као представнику победиоца Првог светског рата, док је председник Србије био констатно занемариван као да је представник неке земље која уопште није учествовала и највише страдала у Првом светском рату, дотле српски фудбалски репрезентативац Немања Матић поносно остаје доследан себи и упркос негативних последица по своју каријеру, одбија да носи маков свет на дресу јер је он и симбол НАТО интервенције над Србијом 1999.г.

Немања Матић, српски репрезентативац и играч Манчестер јунајтеда, ни на данашњој утакмици Премијер лиге против Манчестер ситија није ставио на дрес цвет мака.

Матић је одбио да носи цвет у прошлом колу лиге јер он симболише не само страдање британских војника у Првом светском рату већ и у оквиру НАТО интервенција.

Српски фудбалер, због тога, не жели да носи симбол који га подсећа на бомбардовање СРЈ 1999. године.

Цвет мака је симбол страдања британских војника, а своју одлуку Матић је објаснио објавом на Инстаграму:

 

„Потпуно разумем зашто људи носе цвет мака и поштујем свачије право да то уради. Међутим, имам и потпуно разумевање за свакога ко је у конфликтима изгубио неког драгог. Треба да знате да мене то подсећа на напад који сам лично осетио док сам био млади, уплашени 12-годишњи дечак у Врелу, док су моју Србију разарале бомбе 1999. године”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!