Прочитај ми чланак

ОРЛОВИ СЕ ВРАЋАЈУ без медаље из Кине, Аргентинци нам лупили шамар! (ВИДЕО)

0

Лоша одбрана нашег тима коштала нас је пораза и пласмана у полуфинале Мундобаскета

Кошаркаши Србије поражени су од Аргентине у четвртфиналу Мундобаскета са 97:87 и играће разигравање од 5. до 7. места.

Foto: FIBA

Наш тим је константно био у подређеном положају, јурио је предност Гаучоса све време. Деловало је да имамо прилику да преломимо меч на старту четврте четвртине, када је Гудурић погодио тројку за наше најубедљивије вођство од два поена разлике.

После тога смо имали неколико напада да се одлепимо, али нисмо искористили шансе. Уследила је сурова каза Аргентинаца, који су везали неколико тројки и дошли до двоцифрене разлике, коју су касније и без већих проблема задржали до краја.

Они ће сада играти у полуфиналу против победника дуела Шпанија – Пољска, док ће наши момци играти разигравање за пласман од 5. до 8. места.

СРБИЈА – АРГЕНТИНА 97:87 (23:25, 29:26, 18:14, 18:29)

Србија: Бјелица 18, Богдановић 21, Гудурић 5, Јокић 16, Јовић 7, Бирчевић, Лучић 10, Марјановић, Мицић, Милутинов, Радуљица, Симоновић 3

Аргентина: Кампацо 18, Дек 13, Гарино 15, Лапровитола 8, Скола 18, Брусино 4, Кафаро, Делија 4, Фјелеруп 2, Галици 2, Редиво, Вилдоза 11.

ОЧАЈНА ОДБРАНА У ПРВОМ ПОЛУВРЕМЕНУ И ОДЛИЧАН ШУТ АРГЕНТИНАЦА

Косаркаска репрезентација Србије Србија Аргентина, косаркаФото: ФИБА
Аргентинци су од старта кренули агресивно у одбрани, док их је одлично служио шут за три поена. Наш тим је у одбрани имао пропусте, што је Гаучосима омогућило отворене шутеве за три, које су по правилу кажњавали, док је и Факундо Кампацо асистенцијама правио пометњу у нашем рекету.

Аргентинце је у првом полувремену одлично служио шут за три поена, а један од разлога је и лоша одбрана наших играча, који су им дозвољавали отворене шутеве. Гаучоси су то сурово кажњавали и на полувремену су нашем тиму убацили чак 54 поена. Већ тада није слутило на добро, а то се испоставило на крају меча.

ЛУДА ТРОЈКА БЈЕЛИЦЕ ИЗ ФЛОУТЕРА ДАЛА НАДУ

Косаркаска репрезентација Србије Србија Аргентина, косаркаФото: ФИБА
Битан моменат меча да се у трећој четвртини догодио се у 27. минуту, када је Бјелица у једној готово изгубљеној ситуацији погодио невероватну тројку из флоутера, којом су наши кошаркаши успели да ухвате прикључак, после константног јурења предности Аргентинаца током треће деонице, која је на крају тог периода игре спуштена на пола коша разлике.

ЛОШ СТАРТ У ЧЕТВРТОЈ ЧЕТВРТИНИ

Гудурић је постигао тројку на старту последње деонице. Имали смо прилику да повећамо разлику у неколико напада, али смо их пропустили. Уследила је брутална казна Аргентинаца са две везане тројке и поново су Гаучоси дошли у добру ситуацију и натерали наш тим да константно јури предност. Улазили смо у све већу нервозу, шут за три поена није ишао, а Аргентинци су то искусно користили, дошли до двоцифрене предности, коју су на крају и сачували до краја.

Погледајте видео снимљен ултра-широкоугаоном камером на Мотороли Оне Ацтион. У питању је снимак Василија Мицића, који је последњи остао на загревању да вежба шут.