Прочитај ми чланак

ОРЛОВИ ОШТЕЋЕНИ ЗА ЧИСТ ПЕНАЛ! Детаљ који је промакао целој Србији!Судија објаснио

0

После елиминације Србије са Мундијала у Катару, сви смо гледали у наше двориште и тражили сопствене грешке. На судије није било повика, јер, деловало нам је, да није било разлога.

Међутим, Фернандо Рапалини, судија меча „орлова“ са Швајцарском, пропустио је да досуди пенал за нашу репрезентацију, а ни ВАР није реаговао.

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Радио-телевизија Србије показала је тај спорни тренутак и довела у студио стручњака за ВАР, судију Далибора Ђурђевића, који је инструктор ФИФА за ВАР технологију. И он је потврдио да су „орлови“ опет оштећени против Швајцарске, као и 2018, када немачки арбитар Феликс Брих није досудио чист пенал – такође на Митровићу.

„Искрен да будем, то јуче нисмо приметили јер су нас вероватно носиле емоције. Ситуација је комплексна, погледана је из два угла и мислим да је било елемената за казнени ударац. ВАР је дужан да нађе угао који јасно показује да је прекршај учињен. Из једног угла се види да је можда рука утицала, а из другог да је рука променила правац лопте. Ситуација је комплексна, нажалост промакла је и опет нисмо имали среће“, рекао је Ђурђевић за РТС.