Прочитај ми чланак

ОРЛОВИ ГАЗЕ СВЕ РЕДОМ: Кошаркаши Србије победили Филипине са 59 разлике! (ВИДЕО)

0

Тим Александра Ђорђевића у потпуности је оправдао улогу фаворита

Кошаркашка репрезентација Србије је убедљиво са 126:67 савладала селекцију Филипина у свом другом сусрету на Светском првенству у Кини.

Foto: fiba.basketball

Као што је и очекивано, после убедљиве победе над Анголом у првом сусрету на Мундобаскету, тим Александра Ђорђевића није имао већих проблема ни против „жилавих“ Филипинаца. Такође, Лучић и Бјелица, који су имали проблема са повредама, коначано су добили запаженију улогу на званичном мечу и у потпуности је искористили.

Од старта сусрета Србија је поенима Бирчевића направила серију од 5:0. Уследио је одговор противника који су у једном моменту повели 9:7. Ипак, улазак Николе Јокића и Јовића, уместо Васе Мицића, у потпуности је онеспособио игру противника, па је уводно вођство, уједно, било и све што су приказали на мечу. Тако је, после тајм-аута Ђорђевића Србија вратила предност, 25:13, на крају прве деонице, да би се до полувремена потпуно опустила и дошла до максималних 62:35.

Занимљиво је и то, да је сваки додир са лоптом Николе Јокића изазивао прави делиријум у хали свих навијача. Српски центар погађао је торјке и разигравао саиграче баш као што то ради и у Денверу, па висока предност није изостала.

У наставку, Србија је наставила тамо где је стала у првом делу игре. Богдан постиже две везане тројке за максималних +33. У овом делу игре, Србија је имала невероватне проценте шута. Тако је погођено 14 од 19 шутева за 2, 75 процента, као и 9 од 14 за три поена, 64 процента. Такође, погођено је свих 13 слободних бацања.

Филипини једноставно нису могле да одговоре на акције Орлова, па је до краја предност само расла. Оно што посебно може да радује како селектора Ђорђевића тако и навијаче јесте повратак Бјеице на паркет после повреде колена због које је пропустио први сусрет. Популарни Бели убацио је 20 поена. Добру ролу имао је и Лучић, који је пре свега у одбрамбеним задацима показао колико значи екипи.

Када је реч о статистици на крају меча, најефикаснији у тиму Србије био је Немања Бјелица са 20 поена, уз њега Богдановић је убацио 17, а капитен Мирослав Радуљица 13 поена. Уз то Орлови су остварили укупно 37 скокова и 37 асистенција на мечу уз 36 од 42 за два и 12 од 22 за три поена.

Са друге стране. Перез је постигао 16, а Далистан 15 поена.

Србију у наставку шампионата очекује последњи сусрет у Групи Д са Италијом, у петак од 13.30, а победник тог меча одлучиће ко ће са првог, а ко са другог места у наставак шампионата.