• Почетна
  • СПОРТ
  • „Орлићи“: Александар Митровић и Урош Ђурђевић „остарили“
Прочитај ми чланак

„Орлићи“: Александар Митровић и Урош Ђурђевић „остарили“

0

Mitrovic Djordjevic(Мондо)
Селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић позвао и нападаче Партизана и Рада за пријатељске утакмице против Холандије и Бугарске. Срђан Мијаиловић опет „орлић“.

Иако рођени 1994. године, дакле још су омладинци, нападачи Партизана и Рада, Александар Митровић и Урош Ђурђевић, добили су позив да се прикључје старијима – младој репрезентацији Србије коју очекујуе две пријатељске утакмице – против Холандије, 22. марта у Харкему и Бугарске, 26. марта у Ловечу.

„Због форме и квалитета у конкуренцији за напад сада су и двојица играча рођених 1994. године, Александар Митровић и Урош Ђурђевић, који ће бити са нама у две утакмице, уз договор и дозволу селектора Љубинка Друловића (играчи до 19 година)“, рекао је селектор „орлића“ Радован Ћурчић на конференцији за новинаре.

Под његовим вођством, млада репрезентација је одиграла један меч – против Израела, такође пријатељски, који је завршен 0:0.

„После премијерног окупљања ове генерације и пријатељске утакмице у Израелу, почетком фебруара, имали смо сасвим довољно времена да се уверимо у могућности играча и да сада имамо јаснију слику. Видели смо тада доста позитивних ствари, али и грешке које морамо да отклањамо до јесењег старта квалификација“, рекао је Ћурчић.

Оно што селектора брине јесте позиција голмана.

„Ђорђе Лазовић из Јавора је једини голман који редовно брани, а рођен је 1992. године и има право играња за селекцију испод 21 године. С друге стране, радује ме форма и квалитет нападача. Та позиција дуго је била проблем у селекцијама, а сада постоји могућност да то буде јачи део тима и да можда услови одређене промене у систему игре“, рекао је Ћурчић.

Додао је и да се мора водити рачуна да нико не буде отписан због тога што у клубу није одиграо последњих пет утакмица.

На списку су:

голмани: Никола Перић (Хајдук Кула), Ђорђе Лазовић (Јавор), Марко Димитријевић (тренутно без клуба).

одбрана: Никола Аксентијевић (Витесе), Марко Петковић (ОФК Београд), Урош Ћосић (Пескара), Александар Пантић (Црвена звезда), Урош Спајић (Црвена звезда), Лазар Ћирковић (Рад), Урош Витас (Рад), Слободан Лалић (Хајдук Кула).

средина терена: Дарко Брашанац (Партизан), Срђан Мијаиловић (Црвена звезда), Горан Чаушић (Ескисехирспор), Милош Јојић (Партизан), Александар Ковачевић (Спартак), Немања Радоја (Војводина), Андреја Мркела (Ескисехирспор), Филип Малбашић (Хофенхајм).

напад: Ђорђе Деспотовић (Спартак), Александар Митровић (Партизан), Лука Милуновић (Црвена звезда), Урош Ђурђевић (Рад).

Млада репрезентација Србије припрема се за квалификације за Европско првенство 2015. године у Чешкој. Србија је у квалификационој Групи 9 са селекцијама Италије, Белгије, Кипра и Северне Ирске.

Први меч одиграће 5. септембра на Кипру.