Прочитај ми чланак

ОПРОШТАЈНА ПОРУКА ШТИМЦА: Ми смо небески народ, опраштам се али ту сам …

0

Срце репрезентације, момак који је односом према државном дресу показао како се воли земља одлучио је да стави тачку на своју причу у националном тиму.

Јучерашњи скраћени списак селектора Александра Ђорђевића открио нам је нешто што до сада није било познато, боље речено није било озваничено.

Центар Анадолу Ефеса Владимир Штимац (30) најавио је после Европског првенства у Истанбулу да ће се опростити од репрезентације, а то што није на списку за квалификационе мечеве са Аустријом и Грузијом значи да је одлука постала званична.

Овакав расплет изненадио је многе љубитеље кошарке у Србији који су током јучерашњег дана тражили објашњење од Владимира Штимца, а центар Ефеса не би био оно што јесте да се није огласио.

„Хвала свима на лепим порукама, радио сам све за земљу и тај грб, дрес и химну. За узврат сам само хтео да видим срећу и понос људи на нас и наша дела, дочек на балкону је нешто што бих пожелео сваком спортисти. Јер, како кажу, ми Срби смо небески народ. Опростио се јесам, али не значи да нећу бити са њима да их подржим у сваком тренутку. Можда додам пешкир или понесем воду… Што да не, они то све заслужују и више од тога… Србија изнад свега!“, написао је Владимир Штимац.

Од последње четири репрезентативне акције Штимац је пропустио само једну, Европско првенство у Француској на којем Србија није освојила медаљу.

Са „Орловима“ је узео сребра на Светском првенству у Шпанији, Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и Европском првенству у Турској, а са млађим репрезентативним категоријама освојио је два европска злата. Не треба заборавити ни два злата на Универзијадама.

Селектор Александар Ђорђевић назвао је Владимира Штимца пре нешто више од годину дана срцем репрезентације и нема сумње да је то признање веће од свих медаља које је освојио са државним тимом.