Прочитај ми чланак

ОПЕТ ПРОВОКАЦИЈА: Федерер ће бити најбољи свих времена, чак и ако Новак…

0

Директор турнира у Марсеју Жан-Франсоа Кожол сматра да Роџеру Федереру нико не може да припрети у трци за најбољим тенисером свих времена.

Он сматра да ће Федерер бити најбољи тенисер свих времена и ако му Новак Ђоковић обори рекорд по броју освојенихи Гренд слемова.

Француз је истакао да нико никада неће бити као Швајцарац када је б ио упитан да ли га Стефанос Циципас подсећа на њега.

„Нико није сличан Федереру. Никада неће бити неко као он. Јединствен је. Чак и да Ђоковић освоји више Слемова од Федерера, Роџер ће бити најбољи тенисер свих времена“, казао је Кожол.

Додао је да је „велика тројка“ нешто што се никада неће поновити.

„Циципас има 21 годину, Роџер 38, тако да је пред њим тек велики пут. ‘Велика тројка’ представља највеће играће свих времена и не знам да ћи ћемо икада видети некога сличног њима по питању харизме и посвећености“, констатује Кожол.

Кајол се и позабавио увек „горућом“ темом о полној равноправности у тенису по питању зараде.

„Да, мушкарци би требало да зарађују више на Слемовима. Ја, као неко ко донира новац фондацијама и добротворним установама које подржавају жене, кажем да бих као тениски љубитељ пре гледао мушкарце. Жене је теже ‘продати’ него мушкарце, што се тиче спонзорстава, захтева за ТВ преносима и осталог…“, наставља 66-годишњак и присећа се ранијих, успешнијих дана женског тениса.

„Раније је женски тенис био квалитетнији са доста шампионски настројених играчица, као што су Крис Еверт, Штефи Граф, сестре Вилијамс, Марија Шарапова… Данас је другачије, влада конфузија. Наградни фонд мора да буде одговарајућ у поређењу са продајом карата и осталим. Управљао сам женским турниром три године, доводио најбоље тенисерке и и даље губио доста новца. Исто важи за сингл и за дубл код мушараца (по питању губитка новца и наградног фонда“, закључио је бивши тенисер који је 1980. године био 64. на свету.

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!