Прочитај ми чланак

Срби на Олимпијади (први дан): Јелена и Виктор испали у првом колу

0

Троицки: Играо сам безвезе
Осећам се јадно, рекао је српски тенисер после пораза на старту турнира од Николаса Алмагра 6:4 7:5 и завршетка такмичења у синглу.Виктор Троицки је после првог кола тениског турнира на Олимпијским играма завршио такмичење у синглу. Српски тенисер је поражен од Шпанца Николаса Алмагра са 6:4, 7:5 на старту турнира, после сат и 20 минута игре.

Троицки је играо лоше у већем делу меча, али је у завршници другог сета ипак успео да поведе са 6:5 и дође надомак изједначења. Ту се, међутим, зауставио, пошто је искуснији Алмагро показао више стрпљења и бољу концентрацију у одлучујућим поенима.

– Играо сам безвезе, ово је био трагичан ме;. Осећам се јадно и заиста се надам да ће у дублу бити боље – казао је нерасположени Троицки новинарима у Лондону.

Он је имао шансу у другом сету да дође до изједначења, али је испустио предност од 6:5 у гемовима.

– Имао сам шансу да се вратим, али као да нисам. Изгубио сам, то је на крају цела прича. Осећам се као да ништа нисам одиграо – навео је он.

Попут Ане Ивановић, Троицки је рекао да му се чини како је подлога сувише клизава, али је истакао да то није један од узрока његовог пораза.

Троицки ће на ОИ у дублу играти са Новаком Ђоковићем, а противници у првом колубиће им Швеђани Роберт Линдсстед и Јохан Брунстром.

 

Јанковићева: Било је нестабилно на клизавој трави
То ми је задавало потешкоће, као да нисам могла да се крећем. Жао ми је што сам овако рано испала, рекла је Јелена после пораза од Срене Вилијамс (6:3, 6:1)
Јелена Јанковић

Српска тенисерка Јелена Јанковић изгубила је данас од Американке Серене Вилијамс са 6:3, 6:1 у првом колу олимпијског турнира у Лондону. Меч је трајао нешто дуже од сат времена, а америчка тенисерка, која је постављена за четвртог носиоца, без већих проблема оправдала је улогу фаворита.

Посебно у другом сету игра српске тенисерке била је лоша и у појединим тренуцима деловало је као да се унапред одустала. Јанковићевој је ово био пети пораз у деветом међусобном окршају са млађом од сестара Вилијамс.

 

Српској тенисерки ово је било треће учешће на Олимпијским играма у каријери.
– Извукла сам играчицу која је освајала Вимблдон, не знам ни сама колико пута. Она је једна од најбољих играчица свих времена, поготово на овој подлози. Играла сам колико сам могла, али она је једноставно била боља – рекла је Јанковићева новинарима у Лондону.

Јелена је на терен изашла прехлађена, али је навела да та околност није утицала на игру.

– Није било пуно игре и осећала сам се нестабилно, као да је трава клизава. То ми је задавало потешкоће, као да нисам могла да се крећем. Жао ми је што сам овако рано испала – навела је српска тенисерка.

Јанковићева је додала да би, упркос елиминацији, волела да остане још нековреме на ОИ.

– Мало ми је криво што су Игре на Вимблдону и што је овај стадион толико далеко од села. Осећам се као да поново играм Вимблдон, а не ОИ. Велика је раздаљина, потребно је сат и по тамо и сат и по назад, немамо толико времена у току дана – закључила је српска тенисерка.

 

(Новости, Танјуг)