Прочитај ми чланак

ОГЊЕН НИЈЕ ЖИВОТНО УГРОЖЕН: Кузмића ускоро будe из индуковане коме

0

У Ургентном центру, незванично сазнају Вечерње новости, да је најважније то што код Кузмића није било додатних компликација, као што су крварења мозга или унутрашњих органа, које често прате овако тешке повреде

Здраствено стање кошаркаша Црвене Звезде и репрезентативца Србије Огњена Кузмића (29) и даље је тешко. Од пријема у Ургентни центар Клиничког центра Србије, где је у недељу по подне пребачен авионом из Бањалуке, после тешких повреда главе и плућа задобијених у саобраћајној несрећи, у недељу ујутру око пет сати, у Рамићима, на путу Приједор – Бањалука, није било ни побољшања, нити погоршања општег здравственог стања, потврђено је јуче „Новостима“ у Ургентном центру.

Млади кошаркаш је и даље у индукованој коми, на апарату за дисање и под сталним лекарским надзором у јединици интензивне неге београдског Ургентног центра.

– Кузмић је у тешком општем здравственом стању, али није животно ургожен – незванично нам је речено у Ургентном центру.

– Он је још у Клиничком центру у Бањалуци, где је урађена прва дијагностика и предузете мере лечења, уведен у индуковану кому због великих болова изазваних повредом главе, преломима костију лица, обе вилице и повредама грудног коша.

У Ургентном центру, истичу, да је најважније то што код Кузмића није било додатних компликација, као што су крварења мозга или унутрашњих органа, које често прате овако тешке повреде.

– Урађена је комплетна дијагностика и предузимају се све мере лечења предвиђене медицинским протоколима – испричао нам је незванично један од лекара УЦ.

У Кузмићево лечење укључено је више специјалиста различитих области, што је и био главни разлог да се он из Бањалуке, после хитне медицинске помоћи, транспортује у Београд. Како нам је речено, лекари планирају да Кузмића ускоро пробуде из индуковане коме, али ће такву одлуку донети конзилијарно.

Истовремено, саопштењем за јавност се огласила и Црвена звезда, у којем се истиче да је Кузмићево стање стабилно, али и даље врло озбиљно.

– После почетна 24 сата, први знаци су охрабрујући. Од пријема у недељу о Кузмићу брине изузетан лекарски тим у Ургентном центру, и Звезда им се и овом приликом захваљује на свему што чине за Огњена од тренутка када је примљен у недељу у болницу у тешком стању.

Црвено-бели, даље, додају:

– Звезда ће, схватајући велики интерес јавности и бригу свих добрих људи, наставити да извештава о здравственом стању нашег Огњена Кузмића у складу са информацијама које добијамо од доктора Ургентног центра. Зато још једном молимо све, да поштујући приватност породице Кузмић и тежину ситуације у којој се налази Огњен, информишу јавност о његовом здравственом стању искључиво користећи клупска саопштења.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!