Прочитај ми чланак

ОГЛАСИО СЕ РОЛАН ГАРОС Откривено да ли ће Новак бити кажњен због јаке поруке о КиМ

0

Моћна порука Новака Ђоковића након пласмана у другу рунду Ролан Гароса имала је велики одјек широм света.

Новак је након тријумфа над Александром Ковачевићем у првом колу Отвореног првенства Француске на камери написао: „Косово је срце Србије! Стоп насиљу“ и тако изазвао бурне реакције ван граница наше земље.

Одмах су се појавиле бројне спекулације да би српски ас могао бити жестоко кажњен због поруке коју је послао свом народу у овој тешкој ситуацији, али од тога неће бити ништа!

Ролан Гарос је овај пут разочарао Новакове хејтере.

„Нема званичног правила шта играч може, а шта не може да каже. Француска тениска федерација се више неће оглашавати овим поводом, нити ће покретати даље поступке“, поручили су организатори турнира у Паризу.

Подсетимо, Новак је на конференцији за медије након меча рекао да се не каје због свог геста и да би поново учинио исто.

„Нисам политичар и немам намере да улазим у политичке теме, боли ме као Србина када видим шта се дешава на Косову, како су наши људи протерани. Осећам одговорност као јавна личност, као син човека који је рођен на Косову, имам додатну одговорност. Не знам шта будућност доноси за Србију и Косово, али је битније показати слогу. Било је доста примедби интернационалних новинара, немам задршке опет бих то поновио, можда ће ме казнити“.