Прочитај ми чланак

Огласио се Калинић: Боли ме, изјава о Косову је лоше схваћена

0

Никола Калинић вратио се ове сезоне у Црвену звезду и од тренера Дејана Радоњића добио "кључеве тима" у руке.

Међутим, његов повратак је у сенци његове изјаве од пре две године када је говорио о Косову том актуелном политичком питању.

Тада је истакао да „Косово и Метохија већ неколико деценија није наше и да би са тиме морали да се помиримо“.

„Хајде да решимо више тај проблем, извучемо шта можемо и наставимо даље. Нико не живи од прошлости и што се пре помиримо са садашњошћу и наставимо даље, боље ће нам бити. Нисмо небески народ, нити смо икада били, имали смо светлих момената у прошлости, али морамо да се помиримо с тим да смо сада мала и небитна тачка на огромној мапи света“, изјавио је тада Калинић.

Због тога је од стране Звездиних навијача дочекан увредама и звиждуцима, најављен је чак и бојкот, због чега се огласио Калинић.

„Жао ми је што је моја изјава око Косова и Метохије погрешно пренета, схваћена и протумачена. Због свега тога се лоше осећам и то ме као младог човека боли. Нисам имао намеру да било кога повредим, било којом својом изјавом и потезом, и ако се то догодило, извињавам се. Морам да нагласим да је за мене Косово и Метохија неизоставни део Србије и да тако треба да остане заувек“, рекао је Калинић за Спорт Клуб и додао:

„Мислим да је важно да подсетим јавност да сам са репрезентацијом своје државе Србије освојио сребрну медаљу на Светском првенству у Мадриду 2014. године, као и на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Освајач сам Евролиге 2017. године у Истанбулу, где сам по завршетку финалне утакмице ставио на себе заставу своје државе Србије. У прилог свему овоме, одлучио сам да донирам једну своју месечну плату цркви наменски за помоћ српском народу на Космету“.