Прочитај ми чланак

Одлучујућа борба за место селектора: Ко треба да води Србију, Сале или Кокошков?

0

Српска кошаркашка репрезентација ће се са Мундобаскета у Кини вратити без медаље, што је окарактерисано као велики неуспех у нашој земљи.

Одмах су покренуте расправе, где је постављено и питање ко треба да буде селектор Орлова у наредном периоду.

Многи желе да виде Ђорђевића и даље на клупи, јер верују да су мечеви против Шпаније и Аргентине били само лоши дани, а мало је и утешна победа над Америком поправила расположење међу присталицама Салета Ђорђевића, који су добили аргумент више у расправама да он треба да настави посао са Орловима.

Са друге стране, Игор Кокошков је име које би многи радо видели на клупи Орлова. Млад и модеран тренер, а веома успешан. Освојио је злато пре две године са Словенијом на Мундобаскету, а затим постао и први српски тренер у НБА лиги. Није се прославио с Финиксом прошле године, где је добио отказ, али је имао и једну од најлошијих екипа у лиги. Убрзо је добио нову понуду и постао је помоћник у Сакраменто Кингсима.

Зато и нема препрека да буде селектор, јер као помоћни тренер у НБА лиги може да преузме и репрезентацију. Такав је и пример шпанског селектора, Серђа Скариола, који је помоћни тренер у Торонто Репторсима.

Када на то додамо и да је први човек Сакрамента Владе Дивац, који сигурно не би правио никакав проблем да Кокошков седне на клупу Србије, добијамо једног од најозбиљнијих кандидата за селектора, уколико Савез после Мундобаскета одлучи да нешто мења.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!