Прочитај ми чланак

„Одј**и, Србијо“; Амерички новинар наставља са увредама, умешао се и амбасадор САД

0

Амерички новинар Кевин Кленси после твита "излива духовитости" о Србији после победе над САД у Кини, посветио је читав текст Србима и амбасадору САД.

„Рат“ Кевина Кленсија, који се потписује као КФЦ, са твитерашима из Србије траје данима, од победе кошаркашке репрезентације Србије над САД. У „неверици“ да су Сједињене Америчке Државе поражене написао је „Изгубили смо од Србије у кошарци. Да ли они имају уопште храну у Србији?“

Tanjug/AP Photo/

То је покренуло лавину одговора корисника ове друштвене мреже из наше земље, а амерички новинар је наставио препуцавање, све више вређајући читаву државу. И до данас не престаје. Кленсија, аутора Барстул спортса то је, изгледа, погодило, па је искористио прилику да се одбрани у дугом провокативном тексту који је освануо на том порталу. На мети му се нашао и амбасадор САД у Србији Кајл Скот који му је одговорио на спорни твит.

„Ако постоји једна ствар коју сам научио о интернету и блогерском животу, то је да никада не знате одакле долази ваша следец́а препирка. Понекад пишете блог о томе да слепи родитељи нису добри родитељи, а следец́а ствар је да сте се уплели у шестогодишњу битку са читавом сектом физички угрожених људи. Понекад напишете насумични блог о Аријани Гранде и Биг Шону… Али право слатко место … када знате да сте заиста уболи жицу … је када изнервирате читаве нације“, пише КФЦ.

Он у свом тексту подсећа на твит и да је фудбалска репрезентација САД изгубила од ј*****г Хондураса, која је најгора у групи и сада морају да играју против заиста добрих тимова: „Можда нећемо ни стићи до светског купа. Ј****и Хондурас“ Мислим да ћу спонзорисати њиховог голмана са 60 центи дневно.“

Спомиње и своју „пљувачину“ Бахама.

„Али оба ова препуцавања и заиста сви моји твитерашки ратови уопште, воде до ове свађе. Сваки борбени твит који сам икад послао … свака претња смрц́у коју сам примио … сваки трол који сам икада елеминисао био је припрема за моју битку са Србијом. Тада то нисам знао, али било је све да ме припреми за обрачун са ратом разореном, геноцидном источноевропском државом. Хиљаде … а мислим, хиљаде Срба вец́ 8 дана преплављују мој тајмлајн, без знакова успоравања. А све је почело једним једноставним твитом:

Изгубили смо од Србије у кошарци? Да ли они уопште имају храну у Србији?“

„Ископан“ из моје тактичке књиге, то је био твит подсећања. Мало носталгије да размрда старе успоменама и подсец́а на дане славе Барстула (блог). Кад су ратови на Твитеру на граници страшног.

„Број твитова које сам добио од Срба, народа који је најпознатији по започињању Првог светског рата и читавом геноциду, мора бити у десетинама хиљада. Осец́ам се да ме је у овом тренутку твитало два или три одсто целокупног становништва Србије. Али јутрос јепревршило меру, осам пуних дана након што сам убио њихову земљу на на Твиттеру, што је покренуло масовни, свестрани Интернет рат“.

Он даље наводи да је на путу до посла добио следећи твит од одлазећег амбасадора САД у Србији Кајла Скота: „Србија је имала бољи кошаркашки тим. Тачка. Сада престани да тролујеш моје тролове.“

Уз ту поруку амбасадор Скот је увезао видео-снимак „Србије коју познаје из прве руке“.

Према блогеру, то је нарочито смешно јер је видео промоције Србије направљен посебно за ову битку на Твитеру, и такође, он је амбасадор САД-а.

„Докле ће ово ићи? Осећам да расправљају о мени у парламенту те вукој****е“, пише он даље.

КФЦ поново потеже „расправу“ о америчкој ГМО храни, додаје да је веома укусна и даље критикује Србе због слања њихове укусне хране.

„Зато што сви знају да ако озбиљно схватите шалу да читава нација нема хране, то је најбољи начин да покажете да сте напредна земља. Чак ми је то одговорио и амерички амбасадор.“

Даље наводи да су Срби заиста инсистирали на томе да је Тесла Србин и показује своје резултате претраге на Гуглу да је рођен у Смиљану у Хрватској.

„Али морам да одам Србима и неку почаст. Достојни су противници. Упорни и не одустају. Вероватно због силне праксе етничког чишћења. Чак су ме напали и на Твитеру. Али једна ствар, ја могу да радим ово по цео дан.“

Он поручује: „Одј****, Србијо. Придружите се онима које сам поразио, а ја ћу бити код куће у САД. Земљи слободних и храбрих. ГМО! ГМО! ГМО!“