Прочитај ми чланак

ОДЈЕКНУЛА ЈЕ БОМБА: Роџер Федерер најавио крај каријере!

0

Он је потврдио да ће играти до Вимблдона наредне године

Најтрофејнији Грен слем шампион свих времена, швајцарски тенисер Роџер Федерер, први пут је отворено говорио о крају каријере.


Он је потврдио да ће играти до Вимблдона наредне године, али ће ту вероватно ставити тачку на своју дводеценијску трофејну сагу на АТП туру.

– Одлучио сам да играм до Вимблдона. Сада сам заузет размишљањем и одлуком да ли да играм Токију (Олимпијске игре 2020), али сам већ о томе причао са својим тимом и питао их шта мисле. Такође сам разговарао и са супругом Мирком и дефинитивно одлучујем о томе наредних недеља – рекао је Федерер, а јавља Тенис365.

Он је решио да и промени термин почетка припрема за нову сезону, коју би желео да отвори великим успесима.

– Обично се трећег или четвртог дана децембра вратим тренинзима, тада кренем са припремама за нову сезону. Али, сада ћу то да урадим нешто касније. Није ми много важно да будем 100% спреман за (ново репрезентативно, али и такмичење за АТП бодове) АТП куп, већ да будем прави на Аустралијан опену – рекао је славни Швајцарац.

Говорио је за сада најбољи тенисер свих времена и о Новаку Ђоковићу.

– Ми смо веома слични. Важна је ствар да би успео, да мораш да имаш период релаксације. Наша сезона је напорна, игра се 50-100 мечева годишње, није као за боксере, који имају две борбе у годину дана. Због тога мораш да будеш опуштен и пет минута пре меча. Оно што је највише импресионира код Ђоковића је одлучност како жели да добије меч. Он каже себи „ја овако играм и то ме доводи до успеха“. Уз то и цео његов процес: када и како ће да се храни. Све мора да буде исправно. И то страховито поштујем. Он тачно зна како може да се спреми за одређени тренутак – истакао је Федерер.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!