Прочитај ми чланак

ОД ИВИЦЕ АМБИСА ДО ПОБЕДЕ: Крајиновић одвео Србију на Завршни турнир Дејвис купа

0

Мушка тениска репрезентација Србије пласира се на Завршни турнир Дејвис купа, пошто је победила Узбекистан са 3-2.

У одлучујућем мечу квалификационог дуела две селекције Филип Крајиновић победио је после преокрета 593. играча света Санџара Фајзијева – 4:6, 6:3, 6:0.

Foto: Christophe Petit Tesson / EPA;

Изабраници Ненада Зимоњића после првог дана били су на корак до пласмана на Завршни турнир у Мадриду, међутим у суботу су доживели два пораза заредом, па је трећи одлучивао победника.

Први пораз био је у дублу, потом је Лајовић у синглу изгубио од Истомина, док је у последњем дуелу Крајиновић уз доста муке победио Санџара Фајзијева.

Српски тенисер ушао је веома нервозно у меч, док је 593. тенисер света пуцао од самопоуздања. Крајиновић је срљао из грешке у грешку и Узбекистанац је то искористио.

Фајзијеву је за први сет било потребно 44 минута и Србија се налазила на корак од испадања. Један сет је делио нашу селекцију од шокантног пораза.

Други сет добро је кренуо, али опет игра Крајиновића доста је осцилирала. Гледали смо брејк за брејком, а на крају је срећа била на страни нашег тенисера. Филип други период игре добија са 6:3 и потпуно се враћа у дуел. Фајзијев није тај калибар тенисера и у наставку није могао да парира нашем тенисеру.

Крајиновић у одлучујућем сету није изгубио нити један гем и са 6:0 долази до важне победе. Завршни турнир Дејвис купа на програму је од 18. до 24. новембра у „Магичној кутији“ у Мадриду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!