Прочитај ми чланак

Новости: Рајкард од лета на клупи Партизана?!

0

Тренер Вермезовић не ужива пуну подршку и делегација црно-белих је претходних дана у Турској обавила први разговор са некадашњим стратегом Барселоне.

Некадашњи велики ас европског и светског фудбала и истакнути стручњак, Френк Рајкард, први је на списку жеља Партизана за наследника Владимира Вермезовића од лета. Статус актуелног тренера у Партизану и даље може да се рачуна као несигуран, без обзира на резултате које су црно-бели остварили током првог дела сезоне.

Бура око његове будућности на клупи српског шампиона, којом је стављена тачка на јесен, примирена је изгледа само накратко. Замерке челника клуба, више на однос према окружењу и понашање искусног стручњака него на стручни рад, стављене су „у фиоку“, која, по свему судећи, ни у једном тренутку није затварана.

Како сазнајемо, у Хумској је припремљена нова „бомба“, о којој из разумљивих разлога нико не жели да говори у јавности. Те приче говоре да је свима у Партизану јасно да сарадња са Вермезовићем неће потрајати после завршетка сезоне и да се с обзиром на парафирану трогодишњу верност траже модалитети за безболан растанак. Како се не би све решавало у минут до поноћи, пред излазак на европску сцену, план за период после „виђеног“ одласка Вермезовића је направљен, чак су и направљени први конкретни потези.

Избор је пао на холандског стручњака Френклина Рајкарда, прослављеног аса „лала“ и стручњака, који је током петогодишњег рада ударио темеље тренутно најбољег европског клуба Барселоне. О томе колико је реална жеља људи из Хумске да у српски фудбал доведе доскорашњег селектора Саудијске Арабије може да се дискутује, али чињенице говоре да је контакт већ успостављен.

Претходних дана у Турској су боравили емисари црно-белих и они су у првом, готово неформалном, разговору обавестили Рајкарда и његовог менаџера о плановима за сарадњу, која би могла да се реализује од јуна. Наводно, разговарало се и о могућности да Холанђанин буде ангажован као тим менаџер. Из ове перспективе је немогуће предвидети шта ће донети лето пред нама, али је јасно да мир и поверење на релацији Вермезовић – управа дефинитивно више не станују на стадиону петоструког узастопног шампиона Србије.

(Курир)